r
Nosalty Logó

Carbonara lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Carbonara lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 1164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 3494 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 1164 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    118 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    401 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6750.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2238 mg
  • Nátrium
    2215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1295 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 3494 kcal
  • 14% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A csirkés töltelékhez

  1. Elkészítjük a Carbonara csirkés tölteléket. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, ahogy a sonkát is.
  2. Kevés olajon előbb a húst fehérre sütjük, majd hozzáadjuk a sonkacsíkokat, átfuttatjuk.
  3. Felöntjük a tejszínnel és egy kevés tejjel. Majd fűszerezzük (só, bors, fokhagyma és ízlés szerint oregánó és bazsalikom). Személy szerint 4 csipet oregánóhoz egy csipet bazsalikomot adok.
  4. Utolsó pillanatban hozzáadjuk a kukoricát, és egyet "rottyantunk" a carbonárán.
  5. Kevés olajjal egy tepsit kikenünk, és a lasagne tésztát lefektetjük.
  6. Erre jöhet a csirkés carbonara öntet, és így tovább rétegezzük! (Én 3 réteget szoktam lefektetni, a maradék carbonara szószt a legfelső tészta réteg tetejére csúrgatom egyenletesen, hogy ne száradjon ki!)
  7. Majd a lasagne tetejét füstölt sajttal szórjuk meg, és mehet a sütőbe! Amíg a tetején el nem kezd pirulni a sajt. (Ha túl sokáig hagyjuk a sajtot pirulni, sajnos kiszáradhat, ezért rakok alá szószt még.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17667
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bolognai alapú lasagnét már sokat csináltunk, és carbonara tésztát is. Egyszer eszünkbe jutott, hogy mi lenne, ha a kettőt "ötvöznénk". Így született meg a carbonárás lasagne, és nem csalódtunk! ;) Egy kis kukoricával dobtuk fel, mert az illik a csirkehúshoz is és a tejszínhez is, így érdekesebb az ízvilága, és nem utolsó sorban ahogy a bolognai alapú lasagnéhoz illik a zöldborsó, úgy a carbonárához illik a kukorica! :)

Hozzávalók

A csirkés töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...