r
Nosalty Logó

Cappuccinós moussetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Cappuccinós moussetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lap

Krém

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lap

Krém

Összesen 3820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Lap

Krém

Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.7 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6365.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2495 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.8 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 3820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Lap

Krém

Elkészítés

Lap

  1. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral és cappuccino porral habosra mixerezzük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot (kissé túl masszív volt, így hozzákevertem 3 ek. tejet, ekkor már nutellaszerű kell legyen a masszánk).
  3. Óvatosan a barna masszába keverjük a tojásfehérjehabot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 12-15 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Krém

  1. Hűlni hagyjuk picit a piskótát, addig elkészítjük a krémet: az olajon vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Időközben habbá verjük a tejszínhabot, amihez hozzáadjuk a felolvasztott csokit.
  2. Egy tasak zselatinport a hátoldalán lévő utasítás szerint 200 ml vízben feloldunk.
  3. A cappuccino port és a kakaót 2 ek. tejjel csomómentesre kavarjuk, majd felöntjük a maradék (forró!) tejjel (magyarán kell egy csésze kakaós-cappuccino ital).
  4. A feloldott zselatint és a cappuccino italt beleöntjük a csokis tejszínhabba, és jól elkeverjük, majd a csatos tortaformában lévő piskótára öntjük.
  5. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1294
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt megmaradva cappuccino porom egy előző sütkérezésből, és mivel nem fogyasztjuk ital formájában, kezdenem kellett valamit vele. A többi hozzávaló is csak ennek a recept megszületésére várakozott :).

Hozzávalók

Lap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...