r
Nosalty Logó

Cappuccino torta Habcsók Mézitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Cappuccino torta Habcsók Mézitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 7052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.5 g

Zsír

  • Összesen
    331.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8223 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2701 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.2 g
  • Cukor
    458 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2342 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1096 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 7052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a fehérjét a vaníliás cukorral.
  2. Adjuk hozzá a cukrot a sárgájához, majd ezt is keverjük fehéredésig.
  3. Keverjük a liszthez a sütőport, és öntsük a sárgájához. Adjuk hozzá a tejet és az olajat is, és keverjük össze. Végül ízesítsük 2 ek instant cappuccinoval (vagy kávéval).
  4. Óvatosan keverjük bele a tojáshabot.
  5. Kenjünk ki egy kör alakú sütőformát, margarinnal és liszttel, öntsük bele a süti masszát, és tegyük be a sütőbe. 50 perc alatt megsül (10 percig 190 fokon, majd 170-en).
  6. Közben készítsük el a krémeket! Főzzük meg a pudingot, egyszerre a 3-at, a tejjel és a cukorral. Majd öntsük 3 tálba.
  7. Főzzünk egy kávét egy kis víz és 2 teáskanál kávéból, majd öntsük az egyik pudingra.
  8. A másik kettőhöz adjunk 1-1 kanál cappuccinót (vaníliásat és klasszikusat). A kávéshoz adjunk még 1 ek kakaót, hogy sötétebb legyen, a capuccinóshoz pedig egy felet. Keverjük őket meg egyenként.
  9. Adjunk hozzájuk 50-50 g margarint, és verjük habosra.
  10. Ha kész a süti, vágjuk fel 3 szeletre.
  11. Az alsó szintet kenjük meg a cappuccinós krémmel.
  12. Tegyük rá a középső részt. Erre kenjük rá a kávés krémet, fedjük be a süti tetejével.
  13. Majd oszlassuk rajta szét a vaníliás cappuccinó krémet úgy, hogy jusson az oldalára is.
  14. Olvasszuk meg a fehér csokit (mikróban 3 perc 350W-on). Keverjük el, és díszítsük vele a sütit (habzsákkal).
  15. Fújjunk habcsókokat a tejszínhabbal a szélére, tegyünk rá kekszet, és ezeknek a tetejére is fújjunk habot.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6154
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

A tejszínhabot csak tálalás előtt fújjuk rá, különben elolvad, még a hűtőben is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Két szülinapi tortát készítettem barátomnak a hétvégén, ez azt jelentette hogy egész nap süthettem. No sebaj, szeretek sütni!:) Miért kellett kettő? Hogy lehessen ünnepelni a családdal és a barátokkal is (persze az utóbbi meglepetés volt számára). Ez a torta a családi fogyasztásra volt szánva, jól is nézet ki, finom is volt. A barátoknak szánt torta egy kicsit érdekesebb lett (az csokitorta volt), no de kocka alakút szerettem volna. Abból lett egy amorf alakú, elég magas tortatákolmány, ami mivel már kockára nem hasonlított, gyorsan kialakítottam belőle egy torta-házikót, egész kedves lett a megjelenése, csak a szeletelése volt bajos a magassága miatt. Ez a cappuccino torta viszont rendkívül barátságos. Szép, finom és egyszerű szeletelni! Ajánlom mindenkinek!:) A készítésről találtok még képeket a blogomon.

Hozzávalók

A tésztához

A krémekhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...