Caponata ahogy Glaser készíti
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
125g padlizsán30 kcal
-
100g cukkini16 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
14g olívaolaj124 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
10g fekete olajbogyó12 kcal
-
3g kapribogyó1 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
270
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g padlizsán119 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g oregánó4 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
56g olívaolaj495 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g koktélparadicsom72 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
40g fekete olajbogyó46 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
20g balzsamecet18 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
1083
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
28.2g padlizsán7 kcal
-
22.6g cukkini4 kcal
-
5.6g paprika1 kcal
-
10.2g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
3.2g olívaolaj28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
22.6g koktélparadicsom4 kcal
-
2.8g mazsola8 kcal
-
2.3g fekete olajbogyó3 kcal
-
0.7g kapribogyó0 kcal
-
1.1g balzsamecet1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Összesen
61
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 367.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 660 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2314 micro
Összesen
270
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1739.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 307 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 688 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.7 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1469.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 218 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 422 micro
-
β-karotin 2639 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 9257 micro
Összesen
1083
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 149 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 580 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
500 g padlizsán
-
2 db cukkini
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 ek kakukkfű
-
7 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
40 dkg koktélparadicsom
-
50 g mazsola
-
4 dkg fekete olajbogyó
-
1 ek kapribogyó
-
0.5 ek cukor
Elkészítés
- A padlizsánt, a paprikát és a cukkinit megmossuk, a padlizsánt és a paprikát kockákra, a cukkinit szeletekre vágjuk. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, a hagymát cikkekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, majd kettévágjuk.
- A padlizsánt megszórjuk sóval, 2 órát állni hagyjuk. Majd kinyomkodjuk.
- A mazsolát felöntjük kb. 100 ml forró vízzel, és 30 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 4 ek olajat. A padlizsánt, cukkinit, paprikát, hagymát és fokhagymát adagonként megpirítjuk a forró olajban.
- Hozzáadjuk a paradicsomot, az olivabogyót, kapribogyót, mazsolát, oregánót és a kakukkfüvet. Hozzákeverjük a maradék 3 ek olajat, az ecetet és a cukrot. Sóval, borssal fűszerezzük, és közben megkeverve további 15 percig rotyogtatjuk. Lefedve hagyjuk langyosra hűlni.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6267
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Tálalhatjuk előételként, köretként grillezett húsok mellé, vagy tésztára mártásként. Tálalás előtt megszórhatjuk aranybarnára pirított fenyőmaggal is. Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy az ízek jól összérjenek.