r
Nosalty Logó

Cápa muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Cápa muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habhoz

A cápauszony fondanthoz

A bónuszhoz

Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habhoz

A cápauszony fondanthoz

A bónuszhoz

Összesen 6318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A habhoz

A cápauszony fondanthoz

A bónuszhoz

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 790 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1103.3 g
  • Cukor
    900 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1967 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1862 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1263 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 6318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A cápauszony fondanthoz

A bónuszhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát készítjük el először: felolvasztjuk a margarint, habosra keverjük a tojásokat, és az olvadt margarint hozzáadjuk. Tovább keverjük, majd beleöntjük a cukrot. Hozzáadjuka tejet,a lisztet, a sütőport, és a vaníliás cukrot. Tovább keverjük. Az állaga hasonlítson a piskótatésztához, ne legyen túl híg, különben sütés közben összeesik.
  2. Melegítsük elő a sütőt, és a muffinsütőbe tegyünk papírkosárkákat. Háromnegyedig töltsük meg a kosárkákat a tésztával, és tegyük be őket sülni.
  3. Egy másik tálban elektromos habverővel a leggyorsabb fokozaton verjük fel a tojásfehérjét, majd hozzáadva a tejszínt keverjük még jobban. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük el lassabb fokozaton. Itt jön a nagy kérdés, milyen színűre akarjuk a tengert. Ha margarint teszünk bele, zöldeskék lesz, vajjal még nem próbáltam, de gondolom, attól kevésbé lesz zöldes. Viszont azért jó a zöldeskék, mert nagyon emlékeztet a tengerzöldre. Addig csepegtessük bele a festéket, míg el nem érjük a kívánt színt (lehetőleg minél kevesebbet tegyünk bele, mivel nem egészséges!)
  4. Ha a muffinok megsültek, vegyük ki őket egy konyharuhára, hadd hűljenek ki. Amíg forróak, nem szabad díszíteni, mert szétfolyik rajtuk a hab.
  5. Ha kihűltek, kanalazzuk a habot habzsákba, és egy nagyobb hold alakú fejjel nyomjunk habot körkörösen minden muffinra.
  6. Készítsük el a fondantot, gyúrjuk össze az összes hozzávalóját, és annyi színezéket csepegtessünk hozzá, amennyitől egyenletes kék színe lesz. Nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és késsel vágjunk ki belőle cápauszony formákat. Nyomjuk bele az uszonyokat a habba. Ha nem állnak meg egyenesen, az vagy azért van, mert túl vékonyra lett nyújtva, vagy azért, mert túl puha lett, ez esetben adjunk hozzá még porcukrot.
  7. Ha úgy érezzük, nem elég látványos az eredmény, szórjuk meg a tetejüket színes tortadarával, hogy a cápáknak legyen mit enniük :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7698
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Ajánló

Meleg nyári napokra van tervezve limonádé, vagy jeges szörp mellé, mert ehhez kivételesen nem a tej való.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cápa muffin
Fonott Kalács 77 recept

Beírtam Google-ba, hogy cupcake, és egy ilyen képet is kidobott. Nagyon megtetszett, rögtön eldöntöttem, hogy fogok ilyet csinálni, be is jártam az egész környéket ételszínezékért, de sehol sem találtam, míg egy szép napon a gimis rajztanárnőm elmesélte, hogy ő a  Tescoban veszi. Hála istennek nem Tesco minőség, mindenesetre 100 forinton alul adják, úgyhogy megvettem, és megsütöttem a cápás muffint. Sokat szenvedtem a fondant-tal, mert még sosem csináltam, és a recept, amit szintén a tanárnőm küldött, túl soknak tűnt, én pedig igyekeztem megtartani az arányokat, és kevesebbet csinálni. Nem sikerült... Lisztet adtam hozzá, mert elfogyott a porcukor, ezért üzenem azoknak, akik ilyet akarnak csinálni, hogy liszttel egy rémálom lesz bármit is formázni belőle, mert morzsalékos lesz. A hab sem volt könnyű, mert túl sok margarint adtam hozzá (a receptbe már kevesebbet írtam), ezért a fél tubus festéket bele kellett csepegtetnem, mire végre tengerzöld lett. Szóval megszenvedtem ezzel a recepttel, mivel végül is én raktam össze egy kép alapján, de aki a leírásom alapján készíti el, annak könnyebb lesz. Sok sikert hozzá!

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A cápauszony fondanthoz

A bónuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...