Cápa muffin
- 4% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
21g tojás26 kcal
-
19g margarin134 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
31g finomliszt114 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
38g tej21 kcal
-
5 kcal
A habhoz
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A cápauszony fondanthoz
-
3g víz0 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
3g méz10 kcal
-
1g margarin4 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A bónuszhoz
-
18 kcal
- 4% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A cápauszony fondanthoz
-
24g víz0 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A bónuszhoz
-
38g színes cukorka144 kcal
- 4% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
8.6g tojás11 kcal
-
7.8g margarin56 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
15.7g tej9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A habhoz
-
2.1g tojásfehérje1 kcal
-
1g habtejszín3 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
2.6g margarin19 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A cápauszony fondanthoz
-
1.3g víz0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
1.3g méz4 kcal
-
0.3g margarin2 kcal
-
26.1g porcukor101 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A bónuszhoz
-
8 kcal
- 4% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.9 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 4% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 194 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2782.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1103.3 g
-
Cukor 900 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 250.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1967 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 124 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 1862 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1263 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
- 4% Fehérje
- 69% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
2 tk sütőpor
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
-
1 db tojásfehérje
-
20 ml habtejszín
-
150 g porcukor
A cápauszony fondanthoz
A bónuszhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát készítjük el először: felolvasztjuk a margarint, habosra keverjük a tojásokat, és az olvadt margarint hozzáadjuk. Tovább keverjük, majd beleöntjük a cukrot. Hozzáadjuka tejet,a lisztet, a sütőport, és a vaníliás cukrot. Tovább keverjük. Az állaga hasonlítson a piskótatésztához, ne legyen túl híg, különben sütés közben összeesik.
- Melegítsük elő a sütőt, és a muffinsütőbe tegyünk papírkosárkákat. Háromnegyedig töltsük meg a kosárkákat a tésztával, és tegyük be őket sülni.
- Egy másik tálban elektromos habverővel a leggyorsabb fokozaton verjük fel a tojásfehérjét, majd hozzáadva a tejszínt keverjük még jobban. Adjuk hozzá a porcukrot, és keverjük el lassabb fokozaton. Itt jön a nagy kérdés, milyen színűre akarjuk a tengert. Ha margarint teszünk bele, zöldeskék lesz, vajjal még nem próbáltam, de gondolom, attól kevésbé lesz zöldes. Viszont azért jó a zöldeskék, mert nagyon emlékeztet a tengerzöldre. Addig csepegtessük bele a festéket, míg el nem érjük a kívánt színt (lehetőleg minél kevesebbet tegyünk bele, mivel nem egészséges!)
- Ha a muffinok megsültek, vegyük ki őket egy konyharuhára, hadd hűljenek ki. Amíg forróak, nem szabad díszíteni, mert szétfolyik rajtuk a hab.
- Ha kihűltek, kanalazzuk a habot habzsákba, és egy nagyobb hold alakú fejjel nyomjunk habot körkörösen minden muffinra.
- Készítsük el a fondantot, gyúrjuk össze az összes hozzávalóját, és annyi színezéket csepegtessünk hozzá, amennyitől egyenletes kék színe lesz. Nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagra, és késsel vágjunk ki belőle cápauszony formákat. Nyomjuk bele az uszonyokat a habba. Ha nem állnak meg egyenesen, az vagy azért van, mert túl vékonyra lett nyújtva, vagy azért, mert túl puha lett, ez esetben adjunk hozzá még porcukrot.
- Ha úgy érezzük, nem elég látványos az eredmény, szórjuk meg a tetejüket színes tortadarával, hogy a cápáknak legyen mit enniük :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7698
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.
Ajánló
Meleg nyári napokra van tervezve limonádé, vagy jeges szörp mellé, mert ehhez kivételesen nem a tej való.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Beírtam Google-ba, hogy cupcake, és egy ilyen képet is kidobott. Nagyon megtetszett, rögtön eldöntöttem, hogy fogok ilyet csinálni, be is jártam az egész környéket ételszínezékért, de sehol sem találtam, míg egy szép napon a gimis rajztanárnőm elmesélte, hogy ő a Tescoban veszi. Hála istennek nem Tesco minőség, mindenesetre 100 forinton alul adják, úgyhogy megvettem, és megsütöttem a cápás muffint. Sokat szenvedtem a fondant-tal, mert még sosem csináltam, és a recept, amit szintén a tanárnőm küldött, túl soknak tűnt, én pedig igyekeztem megtartani az arányokat, és kevesebbet csinálni. Nem sikerült... Lisztet adtam hozzá, mert elfogyott a porcukor, ezért üzenem azoknak, akik ilyet akarnak csinálni, hogy liszttel egy rémálom lesz bármit is formázni belőle, mert morzsalékos lesz. A hab sem volt könnyű, mert túl sok margarint adtam hozzá (a receptbe már kevesebbet írtam), ezért a fél tubus festéket bele kellett csepegtetnem, mire végre tengerzöld lett. Szóval megszenvedtem ezzel a recepttel, mivel végül is én raktam össze egy kép alapján, de aki a leírásom alapján készíti el, annak könnyebb lesz. Sok sikert hozzá!