Burgundi marhatokány
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
246 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
250g marhalapocka330 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
150g marha alaplé0 kcal
-
3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
75g gyöngyhagyma27 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
Összesen
854
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
1000g marhalapocka1320 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
600g vörösbor510 kcal
-
600g marha alaplé0 kcal
-
13 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g gyöngyhagyma109 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
Összesen
3420
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
4.6g kolozsvári szalonna30 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
30.8g marhalapocka41 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
2.5g sárgarépa1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
18.5g vörösbor16 kcal
-
18.5g marha alaplé0 kcal
-
0.5g sűrített paradicsom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
9.2g gyöngyhagyma3 kcal
-
7.7g gomba2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
3.1g zöldborsó2 kcal
Összesen
104
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.6 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 747 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 495.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 625 micro
-
β-karotin 1635 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
854
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 246.4 g
Zsír
-
Összesen 177 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 835 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5130.3 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 347 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 431 mg
-
Foszfor 2989 mg
-
Nátrium 985 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1982.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 766 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 783 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2501 micro
-
β-karotin 6538 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4603 micro
-
Lut-zea 2716 micro
Összesen
3420
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 158.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 77 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 142 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
150 g kolozsvári szalonna
-
1 ek olívaolaj
-
1 kg marhalapocka
-
1 db vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
6 dl marha alaplé
-
1 ek sűrített paradicsom
-
0.5 tk kakukkfű
-
1 db babérlevél
-
2 gerezd fokhagyma
-
20 db gyöngyhagyma
-
25 dkg gomba
-
1 ek vaj
-
10 dkg zöldborsó
Elkészítés
- A szalonnáról vágjuk le a bőrét, majd kockázzuk fel. Lobogó vízben főzzük 10 percig, bőrével együtt. Szűrjük le, és tegyük félre.
- Vegyünk elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is, megfelelő méretű ehhez az ételhez, és van fedője. Az olívaolajat hevítsük fel benne, és süssük zsírjára a szalonnakockákat, aztán szedjük ki, és tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
- A húst jó nagy kockákra vágjuk fel, úgy 4x4cm-re, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel. A szalonna zsírjában pirítsuk meg minden oldalát a marhahús kockáknak. A kész húskockákat szedjük ki egy tányérra, és a levet, ami lecsöpög róluk, tartsuk meg a húsléhez, amit már el is készíthetünk a marha alapléből.
- A húsok után maradt zsírban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, ha szükséges persze pótoljuk a zsiradékot.
- Adjuk hozzá a karikákra vágott répát, a szalonnát és a húst is, majd szórjuk meg egy ek. liszttel úgy, hogy mindenhol bevonja a húsdarabokat.
- Fedjük le a tálat, és 4 percre tegyük a forró sütőbe. Ezután vegyük ki, és szórjuk meg a másik kanál liszttel, jól keverjük össze, és tegyük vissza még 4 percre a sütőbe, lefedve.
- A vörösbort, a húslét, a hús sütés utáni levét, az apróra vágott fokhagymát, a paradicsompürét, az apróra vágott babérlevelet és a kakukkfüvet keverjük össze, és öntsük a húsra. Tegyük bele a szalonna félretett bőrét is, fedjük le, a sütőt állítsuk 150 fokra és az alsó részén főzzük 3-4 órán át.
- A körethez forrósítsuk fel a vajat egy kis sóval, borssal és egy csepp citromlével, mikor már forró, dobdjuk bele a félbevágott gombákat apránként, hogy piruljanak, ne hagyjuk, hogy levet eresszenek. Ugyanígy pirítsuk meg a gyöngyhagymákat is
- A zöldborsót főzzük meg, majd forgassuk forró vajba őket. A gombákat és a hagymákat bele is lehet keverni a húsok közé, de mellészedve is tálalható.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 220 perc
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 21676
- Feltöltés dátuma: 2012. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kevés olyan gasztroblogger van, aki ezt a mára már kultikus ételnek számító fogást nem készítette el, így joggal mondhatom, sereghajtó vagyok már a ebben a témában. :-) Hiszen ki ne vágyna rá, hogy néhány órát Julia Childdal töltsön együtt, és főzőcskézzenek egyet közösen. Tegye meg mindenki, itt van egy kis útmutató a híres Boeuf Bourguignonhoz.