Burgonya loksa raguval és juhtúróval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g burgonya72 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g vaj50 kcal
A tetejére
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g mustár0 kcal
-
7 kcal
-
1g chiliszósz0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
Összesen
486
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g só0 kcal
-
28g vaj201 kcal
A tetejére
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
26 kcal
-
3g chiliszósz1 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
100g juhtúró283 kcal
Összesen
1941
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
41.2g burgonya24 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
A tetejére
-
24.7g darált sertéshús45 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g mustár0 kcal
-
2.6g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.2g chiliszósz0 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
8.2g juhtúró23 kcal
Összesen
159
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 864.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 467 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2301 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
486
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.7 g
Zsír
-
Összesen 80.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3459.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 114 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1071 mg
-
Nátrium 1866 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 589.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 344 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 9204 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1941
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 758 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g burgonya
-
150 g finomliszt
-
1 kk só
-
2 ek vaj
A tetejére
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kk mustár
-
2 ek sűrített paradicsom
-
0.5 teáskanál chiliszósz
-
1 késhegynyi cukor
-
10 dkg juhtúró
Elkészítés
A tésztához
- A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, ha kihűlt, összetörjük.
- Hozzáadjuk a lisztet és sót, tésztát gyúrunk belőle.
- Akkora gombócokatválasztunk le, hogy néhány mm vastagpalacsinta nagyságúkorongokat tudjunk nyújtani belőle(ennyi tésztából kb. 4-5 darab). Egyenként kinyújtjuk a gombócokat lisztezett deszkán.
- Száraz serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- Megkenjük olvasztott vajjal.
- A vöröshagymát felaprítjuk, olajon rövid ideig pirítjuk.
- A hagymához adjuk a darált húst,amelyet megsózunk és borsozunk, majdnéhány percig pirítunk.
- Leöntjük annyi tejjel, amennyi épp ellepi, elkeverjük benne a mustárt, a mustárostejben puhára főzzük.
- Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét, chiliszószt, cukrot (ízlés szerint), ha szükséges, további fűszereket. Ebben a szószban még pár percig főzzük. Akkor jó, ha sűrű a szósz.
- Néhány kanállal teszünk a raguból a loksára, a tetejére pedig juhtúrótmorzsolunk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4170
- Feltöltés dátuma: 2013. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A loksa receptet egy szlovák főzőműsorban fedeztem fel, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Hiperkönnyű megcsinálni, a végeredmény pedig emlékeztet a palacsinta és a krumplis pogácsa formájára, ill. ízére. Szlovákiában leggyakrabban májas raguval szokás kínálni, de mivel én nem szeretem a májat, kifejlesztettem hozzá ezt a kissé csípős-édeskés ragut. Érdemes kipróbálni - akár húsos feltét nélkül is, önmagában.