Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A salátához
-
50g üvegtészta176 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
133g kígyóuborka19 kcal
-
33g bambuszrügy6 kcal
-
33g mungóbabcsíra10 kcal
-
33g fehérborecet6 kcal
-
7g szezámolaj59 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A bundázott húshoz
-
167g pulykamell262 kcal
-
225 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g fehérbor55 kcal
Összesen
840
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A salátához
-
150g üvegtészta527 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
100g bambuszrügy19 kcal
-
100g mungóbabcsíra30 kcal
-
100g fehérborecet19 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A bundázott húshoz
-
500g pulykamell785 kcal
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
Összesen
2523
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
A salátához
-
7.7g üvegtészta27 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
20.6g kígyóuborka3 kcal
-
5.1g bambuszrügy1 kcal
-
5.1g mungóbabcsíra2 kcal
-
5.1g fehérborecet1 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A bundázott húshoz
-
25.7g pulykamell40 kcal
-
10.3g tönkölybúza liszt35 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10.3g fehérbor8 kcal
Összesen
129
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2189.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 470 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 447.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1667 micro
-
β-karotin 3999 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
840
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 147.8 g
Zsír
-
Összesen 61.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6568.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1199 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 518 mg
-
Foszfor 3240 mg
-
Nátrium 1411 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1220 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 5000 micro
-
β-karotin 11997 micro
-
β-crypt 107 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
2523
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 257 micro
-
β-karotin 617 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
A salátához
-
15 dkg üvegtészta
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db kígyóuborka
-
10 dkg bambuszrügy
-
10 dkg mungóbabcsíra
-
1 dl fehérborecet
-
2 ek szezámolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A bundázott húshoz
-
0.5 kg pulykamell
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
1 csomag sütőpor
-
só ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 csipet bors
-
2 dl fehérbor
Elkészítés
A salátához
- Az üvegtésztát tálba tesszük, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és állni hagyjuk kb. 10 percet, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
- A sárgarépát és az uborkát hosszúkásra reszeljük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és a sóval állni hagyjuk, amíg a tészta kihűl. A bambusz és a babcsíra levét leöntjük.
- A kihűlt tésztához adjuk a kinyomkodott répát és uborkát, a bambuszt és a babcsírát.
- Ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a szezámolajat, alaposan összekeverjük, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
A bundázott húshoz
- A pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés lisztbe beforgatjuk, hogy a bunda könnyebben rátapadjon.
- A bundához a 20 dkg lisztet a sütőporral és késhegynyi szerecsendióval összekeverjük, és lassan elkezdjük hozzáadni a bort. Közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sűrű palacsintatészta állagú keveréket kell kapnunk.
- Serpenyőben olajat hevítünk, a húscsíkokat megforgatjuk a bundában, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Tálaláskor mangó chutneyt, édes-savanyú szószt vagy chiliszószt adhatunk hozzá.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4194
- Feltöltés dátuma: 2015. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a keleti ízeket, főleg kínai konyhát. Ez az étel minden kínai étteremben megtalálható, de könnyen elkészíthető odahaza is.