r
Nosalty Logó

Bulgur köftesi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
janettaylor
Bulgur köftesi
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

fasírt

joghurtos paradicsomszósz

335
Kalória
11.9g
Fehérje
60.1g
Szénhidrátok
7.3g
Zsír
176.4g
Víz
42.9g
Koleszterin
9g
Rost
3.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

fasírt

joghurtos paradicsomszósz

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

fasírt

joghurtos paradicsomszósz

Összesen 2021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír

fasírt

joghurtos paradicsomszósz

Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3068 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3330.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    738 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1058.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    671 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 2021 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1185 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

fasírt

  1. Áztassuk be a bulgurt egy jó félórára. Kb. 1,5 centire lepje el a víz, és lehetőleg ne maradjon rajta, vagy utána szépen öntsük le róla a maradékot.
  2. Keverjük össze az összes alapanyagot, leszámítva a citrom levét.
  3. Forraljunk fel vizet, és tegyük bele a citromlevünket. Egy kanál segítségével főzzük ki a masszából formázott gombócokat.

joghurtos paradicsomszósz

  1. Melegítsük fel a zsiradékokat, adjuk hozzá a paradicsompürét, fűszerezzük, majd jöhet a reszelt fokhagyma és a joghurtadag. Jól keverjük el, és kész is.
  2. Folyassuk rá a gombócokra, és tálaljuk friss petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Egészséges fasírt a törököktől.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!