Bucatini il cacciatore
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
13g császárszalonna49 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
63g paradicsomszósz15 kcal
-
63g tej35 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
63g makaróni0 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
100g császárszalonna393 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
500g makaróni0 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
200g ementáli sajt786 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
2.4g császárszalonna10 kcal
-
24.5g darált sertéshús45 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
9.8g cukkini2 kcal
-
12.2g paradicsomszósz3 kcal
-
12.2g tej7 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
12.2g makaróni0 kcal
-
4.9g füstölt sajt16 kcal
-
4.9g ementáli sajt19 kcal
-
4.9g mozzarella15 kcal
-
4.9g paradicsom1 kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.7 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1836.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 687 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 267.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 361 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 9328 micro
-
Lut-zea 1059 micro
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 389.4 g
Zsír
-
Összesen 315.1 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 1040 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14693.6 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 3713 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 512 mg
-
Foszfor 4597 mg
-
Nátrium 5499 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 2139.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1227 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 919 mg
-
Retinol - A vitamin: 975 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 2888 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 74623 micro
-
Lut-zea 8469 micro
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1828 micro
-
Lut-zea 207 micro
Hozzávalók
-
10 dkg császárszalonna
-
1 kg darált sertéshús
-
3 közepes db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db cukkini
-
5 dl tej
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
20 dkg füstölt sajt
-
20 dkg ementáli sajt
-
20 dkg mozzarella
-
2 közepes db paradicsom
Elkészítés
- A szalonnát felkockázzuk, és ha túl húsos, akkor egy kis sertészsír társaságában megpirítjuk. Ne túl ropogósra, nem tepertőt készítünk.:)
- Közben a hagymát és a fokhagymát felkarikázzuk, majd megpároljuk a szalonnán. Majd rátesszük a darált húst.
- Amíg fedő alatt kifehéredik (érdemes kicsit szétteríteni és önteni alá egy kis vizet), meghámozzuk és zöldségszeletelővel vékonyra szeleteljük a cukkinit. Ha elég zsenge, akkor a belsejét sem kell kiszedni. Ha már kissé öregebb, akkor érdemes kiszedni a belsejét, mert a magok nem főnek szét. Majd hozzáadjuk a húshoz. A cukkinitől sokkal tartalmasabb és krémesebb lesz az elkészült étel.
- Jól összeforgatjuk, majd a cukkini által kieresztett lé kb. felét elfőzzük. Közben lehet fűszerezni.
- Ezután felöntjük a paradicsomszósszal és a tejjel. (A tejjel teszem krémessé besamel helyett, mert szerintem van elég liszt a tésztában, de aki úgy szereti, az elhagyhatja a tejet, és a rétegzésnél tehet bele besamelt.) Hagyjuk még néhány percig rotyogni, majd lezárjuk, és jöhet a rétegezés.
- Én 38-as bonyhádi zománcos tepsit használok, pont belefér minden. A tepsi aljára merünk 3 leveseskanál levet a szószból, majd jöhet rá a tészta fele négyfelé törve, szépen elrendezve. Majd a szósz felét elterítjük rajta, és lefedjük a felkarikázott mozzarellával. Jöhet a tészta másik fele, szintén törve, rá a szósz másik fele.
- Az egészet teljesen lefedjük paradicsomszeletekkel, majd a lereszelt füstölt és ementáli sajtokat összekeverve egyenletesen elterítjük a tetején. A sütőt NEM kell előmelegíteni, 190 fokon 30 percig sütjük. Addigra szépen megpirul a sajt a tetején.
- A sütőből kivéve tetszés szerinti kockákra szeleteljük, majd hagyjuk hűlni 30 percig, hogy összeérjenek az ízek, és a tészta is rendesen átpárolódjon. Fogyasszátok jó étvággyal.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x23,5x7
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5858
- Feltöltés dátuma: 2016. október 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Egyetemi éveim alatt kísérleteztem ki ezt a receptet. Mindig szerettem az olasz paradicsomszószos tésztákat, és azért lett rakott, mert nem szeretem, ha megmarad a tészta, mert túl sok szószt rakok egyszerre egy adaghoz. Ráadásul így olyan kis kompakt, mert egy kocka egy adag. A szószhoz adható apró szemű csiperkegomba opcionálisan. Én csak akkor rakok bele, ha csak magamnak készítem, mert a családom nem nagy gombás. Ez az alapreceptem, de mostanában kísérletezek az ízekkel, és arra jutottam, hogy egy kis száraz vörösbor és rozmaring még finomabbá teszi. Aki szereti a füstölt ízeket, az még tehet bele két füstöltkockát is. A neve csak azért "Bucatini il cacciatore" (Bucatini a vadásztól?), mert vadgazda mérnök vagyok, mondjuk már csináltam szarvashúsból, és úgy sem rossz, ilyenkor a borral lehet finomítani a vadas ízt.