r
Nosalty Logó

Brownies túrótorta eperpürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brownies túrótorta eperpürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

brownie alap

túrós réteg

eperpüré

Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

brownie alap

túrós réteg

eperpüré

Összesen 4272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

brownie alap

túrós réteg

eperpüré

Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 428 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.6 g

Zsír

  • Összesen
    207.8 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    817 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    865 micro
Összesen 4272 kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

brownie alap

túrós réteg

eperpüré

Elkészítés

brownie alap

  1. Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal, majd miután homogénné vált, kicsit lehűtjük.
  2. A tojásokat felverjük a cukorral.
  3. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, majd ezt a tojásos keverékhez adjuk.
  4. Az olvasztott étcsokoládés masszát a lisztes keverékhez öntjük, majd belekeverjük a felaprózott mogyorót.
  5. 180 celsius fokon kb. 25 percig (alul-fölül) sütjük.

túrós réteg

  1. A túrót összekeverjük a görög joghurttal, majd ehhez hozzáadjuk a fél citrom levét, héját és a cukrot, majd a zselatinfixet.
  2. A kihűlt brownies alapra tesszük a túrós keveréket.

eperpüré

  1. Az epret feltesszük főni a vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom levét.
  2. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és a túrós krémre öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 6964
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Ajánló

A tortát érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben, hogy az eperpüré kellően megdermedjen. Másnap akár túró rudival, gyümölcsökkel és mogyoróval díszíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hirtelen ötlettől vezérelve kapott a brownie-réteg egy hűsítő, túrós krémet, és az eperszezon miatt aktuálissá vált az eperpüré a tetejére. A családom imádta, nagyon hamar elfogyott. :)

Hozzávalók

brownie alap

túrós réteg

eperpüré

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...