Brownies túrótorta eperpürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
brownie alap
-
9g finomliszt33 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
5 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
3g földimogyoró17 kcal
túrós réteg
-
50g sovány túró47 kcal
-
40g görög joghurt41 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
4 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
eperpüré
-
30g eper9 kcal
-
5g víz0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2g zselatinfix3 kcal
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
brownie alap
-
90g finomliszt328 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
46 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
30g földimogyoró170 kcal
túrós réteg
-
500g sovány túró470 kcal
-
400g görög joghurt412 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
eperpüré
-
300g eper90 kcal
-
50g víz0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
4272
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
brownie alap
-
4.2g finomliszt15 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
-
5.9g vaj42 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
1.4g földimogyoró8 kcal
túrós réteg
-
23.4g sovány túró22 kcal
-
18.8g görög joghurt19 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
eperpüré
-
14.1g eper4 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.9g zselatinfix1 kcal
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
428
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 140.6 g
Zsír
-
Összesen 207.8 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 817 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1999.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 290 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 376 mg
-
Foszfor 952 mg
-
Nátrium 263 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 482.6 g
-
Cukor 335 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 490.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1092 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 496 mg
-
Retinol - A vitamin: 1071 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 865 micro
Összesen
4272
kcal
- 11% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
brownie alap
-
90 g finomliszt
-
100 g étcsokoládé
-
125 g vaj
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
200 g cukor
-
5 csepp rumaroma
túrós réteg
-
500 g sovány túró
-
400 ml görög joghurt
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 púpozott ek cukor
eperpüré
Elkészítés
brownie alap
- Vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal, majd miután homogénné vált, kicsit lehűtjük.
- A tojásokat felverjük a cukorral.
- A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, majd ezt a tojásos keverékhez adjuk.
- Az olvasztott étcsokoládés masszát a lisztes keverékhez öntjük, majd belekeverjük a felaprózott mogyorót.
- 180 celsius fokon kb. 25 percig (alul-fölül) sütjük.
túrós réteg
- A túrót összekeverjük a görög joghurttal, majd ehhez hozzáadjuk a fél citrom levét, héját és a cukrot, majd a zselatinfixet.
- A kihűlt brownies alapra tesszük a túrós keveréket.
eperpüré
- Az epret feltesszük főni a vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom levét.
- Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és a túrós krémre öntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 6964
- Feltöltés dátuma: 2017. június 18.
Ajánló
A tortát érdemes egy éjszakát pihentetni a hűtőben, hogy az eperpüré kellően megdermedjen. Másnap akár túró rudival, gyümölcsökkel és mogyoróval díszíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Hirtelen ötlettől vezérelve kapott a brownie-réteg egy hűsítő, túrós krémet, és az eperszezon miatt aktuálissá vált az eperpüré a tetejére. A családom imádta, nagyon hamar elfogyott. :)