r
Nosalty Logó

Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 3484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6240.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    4645 micro
Összesen 3484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, és kb 1 dl vizet aláöntve puhára pároljuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját is meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Ne túl puhára!
  3. A szószhoz a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, felöntjük a tejjel. Sózzuk, fűszerezzük, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
  4. Ebből a sós besamelből keveset félreteszünk, a többit meg összekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett brokkolival.
  5. A 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleteszünk egy réteg palacsintát, erre a hús felét, erre megint palacsintát, rá a brokkolis szósz egyik felét, aztán palacsinta, hús, palacsinta, szósz következik. A tetejére palacsinta kerüljön.
  7. A félretett besamelt összekeverjük 2 ek tejföllel és a hús maradék szaftjával, és ezt kenjük a legfelső palacsintára.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  9. Ráreszeljük a sajtot, és még ezzel is sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 339
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19043
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Én egy hatalmas (26 cm átmérőjű) teflonlábasba rétegezem, és abban sütöm hozzá a palacsintákat is. Pontosan öt óriás palacsintára elég ez a mennyiségű tészta. Természetesen ki lehet próbálni lasagne tésztával. Így is, úgy is egyformán finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer nagyon félreízesítettem egy brokkolifőzeléket, túl "olaszos" lett. Kidobni azért vétek lett volna, így elgondolkodtam, hogyan lehetne megmenteni. Így született ez a palacsintarakottas, ami az ízesítése és a kinézete miatt a lasagne-ra emlékeztet.

Hozzávalók

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...