r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves dióval és buggyantott tojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolikrémleves dióval és buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6441 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    4547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5258 micro
Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez egy edényben a felaprított hagymát és a brokkolit az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a tejet is. Addig főzzük, míg a brokkoli meg nem puhul.
  3. Közben elkészítjük a buggyantott tojást, amihez egy edényben felteszünk fél liter vizet és 3 evőkanál ecetet főni. Ha felforrt, kanállal kis örvényt csinálunk a vízben, és egyenként hozzátesszük az előzőleg felütött tojásokat. A vízben hagyjuk 1-2 percig, majd kiszedjük.
  4. Eközben az elkészült levest összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, ezután még kicsit összeforraljuk, és azonnal fogyasztható is.
  5. A diót serpenyőben megpirítjuk. A tálalásnál, mikor a levesbe tesszük a tojást, még a dióval is megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5396
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyarországon, bár már régóta ismert zöldségnövény, nagyobb mértékben csak az utóbbi 20 évben terjedt el, a brokkolit immár sokféleképpen használják a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a benne lévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Nem csak rózsája, hanem szára is ehető.

Hozzávalók

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...