r
Nosalty Logó

Brokkolikrémleves dióval és buggyantott tojással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Brokkolikrémleves dióval és buggyantott tojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Összesen 54 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1314 micro
Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6441 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    887 mg
  • Nátrium
    4547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    328 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5258 micro
Összesen 1201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez egy edényben a felaprított hagymát és a brokkolit az olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. Felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk a tejet is. Addig főzzük, míg a brokkoli meg nem puhul.
  3. Közben elkészítjük a buggyantott tojást, amihez egy edényben felteszünk fél liter vizet és 3 evőkanál ecetet főni. Ha felforrt, kanállal kis örvényt csinálunk a vízben, és egyenként hozzátesszük az előzőleg felütött tojásokat. A vízben hagyjuk 1-2 percig, majd kiszedjük.
  4. Eközben az elkészült levest összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, ezután még kicsit összeforraljuk, és azonnal fogyasztható is.
  5. A diót serpenyőben megpirítjuk. A tálalásnál, mikor a levesbe tesszük a tojást, még a dióval is megszórjuk.
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5384
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magyarországon, bár már régóta ismert zöldségnövény, nagyobb mértékben csak az utóbbi 20 évben terjedt el, a brokkolit immár sokféleképpen használják a háztartásokban. Kuktafazékban készítve megóvhatjuk a benne lévő vitaminokat, és mélyhűtésre is alkalmas. Nem csak rózsája, hanem szára is ehető.

Hozzávalók

A leveshez

A buggyantott tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek