r
Nosalty Logó

Bőség karaj szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bőség karaj szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4167 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2046.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 834 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    348.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.5 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10231.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    398 mg
  • Kálcium
    2143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    3466 mg
  • Nátrium
    3858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1053.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 4167 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A disznózsírt felforrósítjuk, és a karajszeleteket elősütjük, ha kész, félretesszük.
  3. A főtt sonkát felszeleteljük. A sajtot lereszeljük, felét félretesszük, a másikat hozzákeverjük a többi alapanyaghoz (majonéz, torma, tejföl), ha kész, félretesszük. A tojást megpucoljuk, felszeljük, a sárgáját félretesszük.
  4. Elkészítjük a besamelt. A 2 evőkanál vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön halványra pirítjuk. A tejet felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett, apránként hozzáöntjük, majd hozzákeverjük a félretett sajtot és tojássárgáját, sóval, borssal fűszerezzük.
  5. Fogunk egy jénai tálat, kevés zsírt teszünk bele, ráfektetjük a karajszeleteket, megkenjük a tormás krémmel, ráfektetjük a sonkaszeleteket, majd a tojásokat, és leöntjük a besamelmártásunkkal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3509
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept teljesen saját kitaláció, szeretjük az ilyen "mindent összerakok, aztán mi sül ki belőle" dolgokat. Húsvétra, és persze nem csak arra, szuper mutatós, ötletes! :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...