Borsóleves húsgombóccal Audrey konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
83g zöldborsó68 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
húsgombóc
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
266
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
500g zöldborsó405 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
húsgombóc
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1590
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
leves
-
10.3g zöldborsó8 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
3.7g fehérrépa2 kcal
-
3.7g karalábé1 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g petrezselyem0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
62g víz0 kcal
húsgombóc
-
6.2g darált sertéshús11 kcal
-
1.1g tojás1 kcal
-
0.7g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
30
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 724.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 1668 micro
-
β-karotin 4767 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2729 micro
Összesen
266
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.8 g
Zsír
-
Összesen 49.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3728.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 620 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1692 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.2 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 4345.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2891 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 412 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 1089 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 668 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 10007 micro
-
β-karotin 28601 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 16371 micro
Összesen
1590
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 207 micro
-
β-karotin 591 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
30
kcal
Hozzávalók
leves
-
50 dkg zöldborsó
-
4 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
3 l víz
húsgombóc
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
leves
- Pucoljuk meg és kockázzuk fel a zöldségeket: vöröshagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet is, amiből egy evőkanálnyit tegyünk félre a gombóchoz, a borsót pedig mossuk át.
- Kevés olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, amiből egy evőkanálnyit vegyünk ki, és tegyük félre a gombóchoz.
- Adjuk a hagymához a répákat és a karalábét, és azokkal együtt is pirítsuk még legalább 5 percig, aztán mehet hozzá a borsó és a petrezselyem is még 1 percig.
- Szórjuk meg pirosparpikával és liszttel a zöldségeket, keverjük át gyorsan, és öntsük is fel vízzel (ha kicsit hígabb levest szeretnél, akkor többet adj hozzá). Ízlés szerint sózzuk meg, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
húsgombóc
- Amíg fő a leves, készítsük el a gombócokat:
- Dolgozzuk össze a darált húst a tojással, a pirított hagymával, petrezselyemmel, fokhagymával, zsemlemorzsával, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha túl lágy a massza, adhatunk még hozzá zsemlemorzsát.
- Vizes kézzel formázzunk kb. 2 cm átmérőjű kis gombócokat a masszából.
- Amikor már szinte teljesen megfőttek a zöldségek, tegyük a levesbe a gombócokat, és még további 5-10 percig főzzük (gombóc nagyságától függően).
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 10939
- Feltöltés dátuma: 2015. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Nagyon szeretem a borsólevest, zöldséglevest, főleg ilyenkor tavasszal, nyár elején a zsenge zöldségekből. Párommal is szerettem volna megkedveltetni, ezért jött az ötlet, hogy húsgombóccal dobom fel. Sikere is volt, úgyhogy ezentúl csak így fogom csinálni :) Sokkal jobb és kiadósabb így, mint galuskával vagy anélkül.