r
Nosalty Logó

Borjúszív vadas mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Big Boss
Borjúszív vadas mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4440 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 633 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2426.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2036 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17760 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 2530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket karikára vágjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk. Kisütjük belőle a zsírt, és kiszedjük a szalonnát.
  3. A maradék zsírban megpirítjuk a felszeletelt szívet.
  4. Ezután két kk cukrot karamellizálunk a szalonnazsírban, majd rádobjuk a hagymát.
  5. A hagymára mehet a zöldség, kissé átsütjük, fűszerezzük, hozzádjuk a bort.
  6. Felengedjük 1 l vízzel, majd amikor felforr, beletesszük az elősütött szíveket. Fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Ha a szív megpuhult, kivesszük.
  8. A visszamaradt zöldséges levet botmixerrel pépesítjük, és liszttel besűrítjük.
  9. Ha szeretjük a füstölt ízt, hozzáadhatjuk a szalonnát is, és így együtt pépesítjük. (itt kevesebb só kell)
  10. Ízesítjük mustárral, tejföllel citromlével és egy csipet sóval.
  11. Tálaláskor ezt a szószt adjuk a szívhez.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 13504
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 25.

Ajánló

Én rizzsel készítettem, de mindenképpen knédlivel ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Borjúszív vadas mártással
Big Boss 56 recept

A sztori a borjúmáj receptem folytatása. Új ízek felfedezése. A vadasra emlékeztető mártás nagyon feldobja. Mivel borjúszívhez ritkán jut az ember, el tudom képzelni ezt a receptet másfajta alapanyagból is. Ez már a fantáziára van bízva. Az alapötlet a www.nlcafe.hu-ról származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...