r
Nosalty Logó

Bonbonetti kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bonbonetti kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 8719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    490.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9951.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1015 mg
  • Foszfor
    3724 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.8 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2313 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 8719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét forgácsokra, apró darabokra vágjuk. A Bonbonetti rudakat felezzük. Tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
  2. A margarint kikeverjük a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadjuk a margarinos masszához.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, összekeverjük, majd apránként a tejjel kísérve hozzáadjuk a margarinos masszához.
  4. Legvégül mindehhez hozzákeverjük óvatosan a csokiforgácsot és az ostyarudakat. Esetleg mogyorót is adhatunk még a tésztához.
  5. A sütőt előmelegítjük közepes hőmérsékletre.
  6. A mogyorót ledaráljuk.
  7. A kuglófsütő formát mindenütt alaposan kivajazzuk, és a vajas felületet bevonjuk a darált mogyoróval. A tésztát óvatosan belekanalazzuk a formába. A teli formát meglapogatjuk, az alját megütögetjük, hogy egyenletes legyen mindenhol a tészta mennyisége.
  8. Megsütjük a süteményt.
  9. A kisült tésztát a formával együtt kihűtjük. Legvégül rácsra borítjuk.
  10. Vízgőz fölött olajon elkészítjük a bevonó csokoládét. Ezzel bevonjuk. Darált mogyoróval szórjuk meg a csokit. Az ostyrudakkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7602
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első kuglófsütésén is túlestem. Nem volt a dolog aggodalomtól mentes, de nagyon szép lett a végeredmény. Sajnos sütés közben jöttem rá, hogy nekem majd' 1 literrel kisebb a kuglófsütőm, de a púpos aljat levágtam, és semmit nem sejtettek belőle a vendégek. Legalább megkóstolhattuk az érkezésük előtt a sütit. Természetesen nem jött ki elsőre a kuglóf a formából. Szépen körülszúrkáltam saslikpálcával, és egy hideg vízbe áztatott törlőkendőbe bugyoláltam a formát. A fém ügyesen összement, és elvált a kuglófom a formától. Ez egy nagyon jó konyhai trükk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...