r
Nosalty Logó

Bonbonetti kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bonbonetti kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 8719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    490.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9951.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2088 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1015 mg
  • Foszfor
    3724 mg
  • Nátrium
    2740 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    946.8 g
  • Cukor
    423 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2451 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2313 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1426 micro
Összesen 8719 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az étcsokoládét forgácsokra, apró darabokra vágjuk. A Bonbonetti rudakat felezzük. Tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
  2. A margarint kikeverjük a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzáadjuk a margarinos masszához.
  3. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, összekeverjük, majd apránként a tejjel kísérve hozzáadjuk a margarinos masszához.
  4. Legvégül mindehhez hozzákeverjük óvatosan a csokiforgácsot és az ostyarudakat. Esetleg mogyorót is adhatunk még a tésztához.
  5. A sütőt előmelegítjük közepes hőmérsékletre.
  6. A mogyorót ledaráljuk.
  7. A kuglófsütő formát mindenütt alaposan kivajazzuk, és a vajas felületet bevonjuk a darált mogyoróval. A tésztát óvatosan belekanalazzuk a formába. A teli formát meglapogatjuk, az alját megütögetjük, hogy egyenletes legyen mindenhol a tészta mennyisége.
  8. Megsütjük a süteményt.
  9. A kisült tésztát a formával együtt kihűtjük. Legvégül rácsra borítjuk.
  10. Vízgőz fölött olajon elkészítjük a bevonó csokoládét. Ezzel bevonjuk. Darált mogyoróval szórjuk meg a csokit. Az ostyrudakkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7599
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Életem első kuglófsütésén is túlestem. Nem volt a dolog aggodalomtól mentes, de nagyon szép lett a végeredmény. Sajnos sütés közben jöttem rá, hogy nekem majd' 1 literrel kisebb a kuglófsütőm, de a púpos aljat levágtam, és semmit nem sejtettek belőle a vendégek. Legalább megkóstolhattuk az érkezésük előtt a sütit. Természetesen nem jött ki elsőre a kuglóf a formából. Szépen körülszúrkáltam saslikpálcával, és egy hideg vízbe áztatott törlőkendőbe bugyoláltam a formát. A fém ügyesen összement, és elvált a kuglófom a formától. Ez egy nagyon jó konyhai trükk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk