Nápolyi
Leírás
A nápolyi vagy nápolyi ostya egy édességféle, amely egymásra rétegezett ostyából és a köztük lévő krémből áll. Először 1898-ban készítettek nápolyi ostyát. Eredetileg kizárólag mogyorókrémmel készült, de ma már számos különböző ízesítésű krémet használnak az ostyák megtöltésére, illetve olyan nápolyit is találunk, amelyet kívülről is bevonnak, például csokoládéval. Nápolyit vásárolhatunk készen, de elkészíthetjük magunk is otthon. A házilag készült nápolyihoz számos különböző ízesítésű krémet készíthetünk, amellyel megtölthetjük a megvásárolt ostyalapokat. A nápolyit magában, édességként is fogyaszthatjuk, de sütemények alapanyagaként is felhasználhatjuk, például muffinok, vagy csokis szalámi ízesítéséhez.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz helyen.
100g Nápolyi
fehérjetartalom
6.6 g
zsírtartalom
2013.259 g
szénhidráttartalom
72.7 g
víztartalom
4.5 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
580 mg
Foszfor
132 mg
Magnézium
53 mg
Kalcium
31 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.051 g
Kolin
14.3 mg
Niacin - B3 vitamin
2.858 mg
E vitamin
0.72 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
6.6 g
Zsír
telített zsírsav
4.241 g
egyszeresen telített zsírsav
4.865 g
többszörösen telített zsírsav
4.153 g
koleszterin
2 g
ásványi anyagok
Kalcium
31 mg
Vas
4.01 mg
Magnézium
53 mg
Foszfor
132 mg
Nátrium
580 mg
Cink
1.09 mg
Réz
0.463 mg
Mangán
0.696 mg
Szelén
5.7 µg
szénhidrát
rost
3.4 g
cukor
37.43 g
víz
4.5 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.203 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.266 mg
Niacin - B3 vitamin
2.858 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.381 mg
Folát
47 µg
Folsav
39 µg
Kolin
14.3 mg
Retinol
3 µg
Lutein+zeaxantin
13 µg
E vitamin
0.72 mg
K vitamin
2.4 µg
B12 vitamin
0.09 µg
A vitamin
3 µg
B6 vitamin
0.051 g