r
Nosalty Logó

Ferrero torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ferrero torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 7479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 935 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    452.6 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    212 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9757.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1241 mg
  • Foszfor
    2918 mg
  • Nátrium
    3933 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.8 g
  • Cukor
    514 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 7479 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 451 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivágunk a tortalap közepéből egy 8 személyes tortának megfelelő darabot. (A megmaradt karimából kitűnő somlói galuska készíthető, ebben az esetben csokiból és tejszínből érdemes már vásárláskor +1 adagot megvenni.)
  2. Az étcsokiból krumplihámozó segítségével csokireszeléket készítünk, majd ezt betesszük a hűtőbe, hogy megtartsa a formáját.
  3. A két tábla csokit összetörjük, a tejszínt feltesszük, és ebben felolvasztjuk a csokikat, kevergessük, míg homogén krémmé nem válik.
  4. Amíg a csokikrém hűl, a tortát háromfelé vágjuk, a nápolyikat lapjaira szedjük, előkészítjük a mogyorókrémet.
  5. Ha a csokikrém langyos, a felét hozzáöntjük a mogyorókrémhez és habverővel simára dolgozzuk.
  6. Megkenjük a krémmel az első tortalap tetejét, beborítjuk a nápolyi lapokkal, majd megkenjük a krémmel a következő lap alját, és ráborítjuk a nápolyikra. Ezután megkenjük a lap tetejét is a krémmel, ismét nápolyi, majd a következő lap aljára kenjük a maradék krémet, és ráborítjuk.
  7. A tortát leöntjük a megmaradt tejszínes-csokikrémmel, szépen elsimítjuk a tetején és a külsején. A lefolyt csokit törölgessük fel a tálalóról.
  8. A torta oldalára paskoljuk fel a karamellizált mogyorót, a tetején helyezzük el egyenlő távolságra a golyókat, szórjuk a tetejére az első lépésben elkészített csokiforgácsot. Szedjük le a tálaló tányér széléről a leszóródott mogyorót, és tegyük a tortát hűtőbe 3-4 órára, amíg a csokoládé megdermed a külsején.
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23014
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom hatalmas Ferrero roché rajongó, így született a torta ötlet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...