r
Nosalty Logó

Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 2684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 269 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5206.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1602 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    1162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1979 micro
Összesen 2684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót. Kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével habosra verjük.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, apránként a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°-on előmelegített sütőben kb.15-20 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és hagyjuk kihűlni.
  6. Ha kihűlt, visszarakjuk a formába.
  7. A krémhez a tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
  8. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukrokkal, a liszttel és pici tejjel jól kihabosítjuk.
  9. A maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a tojássárgájás keveréket, és lassú tűzön besűrűsítjük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről.
  10. A zselatint pici vízzel elkeverjük, és felmelegítjük, hogy feloldódjon, majd hozzáöntjük a már kész, besűrűsödött krémhez, majd beleforgatjuk a meleg, sűrű, zselatinos krémbe a felvert tojásfehérjét.
  11. Jól összedolgozzuk, és a felét ráöntjük a piskótára.
  12. A csokis nápolyit kettévágjuk, és rásorakoztatjuk a krémre, majd ráöntjük óvatosan a krém másik felét.
  13. A tetejét csokis nápolyival díszítjük.
  14. Hűtőbe rakjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10215
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főzött krémes-nápolyis-piskótás süti
Alkonyat 83 recept

4 éve rendeltem a férjem szülinapjára egy keksztortát, isteni finom volt, és most találtam egy hasonló receptet a neten. Én csokis nápolyival készítettem, mert nagyon szeretjük, de készíthető kakaós keksszel is. Egy puha, nem túl édes, könnyed süti.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...