r
Nosalty Logó

Bombatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bombatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

649
Kalória
19.1g
Fehérje
71.1g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
103.3g
Víz
356.9g
Koleszterin
2g
Rost
43.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 228 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    103.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    416 micro
Összesen 649 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1614 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    466 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 3901 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A külön recept szerint elkészített piskótatekercs után a következőképpen készítjük el a krémet:
  2. Kevés hideg tejjel simára keverjük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a tojássárgákat.
  3. A többi tejet felforraljuk, beletördeljük a csokit, beleöntjük a vízbe áztatott és simára elkevert zselatint, a tejes pudingport, és sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük a felvert tojáshabot, majd ha kihűlt, a rumot és a keményre felvert tejszínhabot.
  4. A piskótatekercset ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, és egy tálat kibélelünk vele.
  5. Belesimítjuk a krém felét, piskótaszeleteket rakunk, majd ismét krém, és a tetejére is piskóta kerül.
  6. Legalább fél napra hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk és úgy szeleteljük, mint a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon tetszik a bombatorta formája. Ez a recept nagyon "bejött", mivel kellemes az íze, nem émelyítően édes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!