r
Nosalty Logó

Bolognai torta pennével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Bolognai torta pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 911 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1340 micro
  • β-karotin
    3440 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3724 micro
  • Lut-zea
    470 micro
Összesen 911 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    91.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3445.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    540.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    2680 micro
  • β-karotin
    6881 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    7448 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát, sárgarépát, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A rozmaring tüskéit apróra vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, a sárgarépát, rozmaringot, további 2-3 percig pirítjuk.
  3. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a paradicsomot, lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
  4. A pecorinot finomra reszeljük, a sajt ¾-ét elkeverjük a tojással, sóval, borssal fűszerezzük.
  5. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  6. A darált húsos szószt elkeverjük a sajtos-tojással, majd a tésztához adjuk, és jól összekeverjük.
  7. Egy 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk. A darált húsos tésztát a tortaformába simítjuk, megszórjuk a maradék sajttal.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2559
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

4 személyre a receptben megadott mennyiségeket megduplázzuk, és egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...