Bolognai torta pennével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
164 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
3 kcal
-
100g koktélparadicsom18 kcal
-
63g penne232 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
25g pecorino sajt97 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
911
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
328 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
7 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
125g penne464 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
50g pecorino sajt194 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
1821
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
5.5g kolozsvári szalonna36 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g rozmaring1 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
21.8g darált sertéshús40 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
21.8g koktélparadicsom4 kcal
-
13.6g penne51 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
5.5g pecorino sajt21 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
0.8g vaj5 kcal
Összesen
198
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 51.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1722.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 693 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 270.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 1340 micro
-
β-karotin 3440 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3724 micro
-
Lut-zea 470 micro
Összesen
911
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 91.4 g
Zsír
-
Összesen 102.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 598 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3445.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 724 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1386 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 540.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 403 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 213 micro
-
α-karotin 2680 micro
-
β-karotin 6881 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 7448 micro
-
Lut-zea 940 micro
Összesen
1821
kcal
- 11% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 293 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 813 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
-
50 g kolozsvári szalonna
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
2 ek olívaolaj
-
200 g darált sertéshús
-
0.5 ek sűrített paradicsom
-
20 dkg koktélparadicsom
-
125 g penne
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g pecorino sajt
-
2 db tojás
Elkészítés
- A szalonnát, sárgarépát, hagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk. A rozmaring tüskéit apróra vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a szalonnát, 1-2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, a sárgarépát, rozmaringot, további 2-3 percig pirítjuk.
- Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, hozzáadjuk a paradicsomot, lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
- A pecorinot finomra reszeljük, a sajt ¾-ét elkeverjük a tojással, sóval, borssal fűszerezzük.
- A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
- A darált húsos szószt elkeverjük a sajtos-tojással, majd a tésztához adjuk, és jól összekeverjük.
- Egy 20 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát vajjal kikenünk. A darált húsos tésztát a tortaformába simítjuk, megszórjuk a maradék sajttal.
- 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2559
- Feltöltés dátuma: 2014. július 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
Glaser
1980 recept
4 személyre a receptben megadott mennyiségeket megduplázzuk, és egy 26 cm-es átmérőjű tortaformában sütjük.