Bolognai tésztarakottas (Bolognai tészta 3.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
animoni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
125g penne464 kcal
-
18 kcal
A mártáshoz
-
11 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Az öntethez és a tetejére
Összesen
1007
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g penne1855 kcal
-
71 kcal
A mártáshoz
-
280g konzerv paradicsom45 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
100g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Az öntethez és a tetejére
Összesen
4024
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
24.7g penne92 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A mártáshoz
-
13.8g konzerv paradicsom2 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
24.7g darált sertéshús45 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Az öntethez és a tetejére
Összesen
199
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 39.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1742.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 382 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 358 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 295.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1922 micro
-
Lut-zea 207 micro
Összesen
1007
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.2 g
Zsír
-
Összesen 159.8 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6968.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 476 mg
-
Kálcium 1527 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 3001 mg
-
Nátrium 1434 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 413.3 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1183.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 962 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 201 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1321 micro
-
Kolin: 798 mg
-
Retinol - A vitamin: 891 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 837 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 7686 micro
-
Lut-zea 829 micro
Összesen
4024
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 380 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A mártáshoz
-
280 g konzerv paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
500 g darált sertéshús
-
1 dl víz
-
só ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Az öntethez és a tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát sós vízben megfőzzük.
- A hagymát apróra vágjuk. Olajon megdinszteljük, majd hozzárakjuk a húst, és fehéredésig piritjuk, aztán kb. 1 dl vízzel felöntjük, puhára pároljuk (~10 perc).
- Majd hozzáöntjük a két paradicsom konzervet és összerotyogtatjuk. Ezután mindenki a saját szája íze szerint sózza, fűszerezze. Kicsit összeforraljuk.
- A mártást és a tésztát jó alaposan összekeverjük.
- Az öntetheza két tojást a tejfölt és a sajtot összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A tepsit kiolajozzuk.
- A bolognais pennét a tepsibe (20x33cm) öntjük, majd rátesszük az öntetet és a maradék reszelt sajtot.
- Majd a sütőben addig sütjük, míg a sajt el nem kezd pirulni.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 381
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 60917
- Feltöltés dátuma: 2009. november 16.
Ajánló
Tejföllel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
animoni
21 recept
Érdemes kipróbálni a poralapokonon lévő recepteket. Mi is így tettünk és az eredmény igen ízletes lett.