r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti pulykahúsból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Bolognai spagetti pulykahúsból
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1040
Kalória
62.2g
Fehérje
106.9g
Szénhidrátok
39.5g
Zsír
259g
Víz
193.4g
Koleszterin
6.5g
Rost
11.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    740 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1040 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6661.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2959 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1035.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    691 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1349 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 4158 kcal
  • 13% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2112 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a húst és jól összeforgatjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsomsűrítményt, kevés vizet (ne lepje el!), és fehéredésig kevergetjük.
  4. Ekkor lefedjük és kis lángon 1 órát főzzük. Közben néha átkeverjük, és ha szükséges, pótoljuk a vizet, csak hogy le ne kapjon. Csak kevés lé maradjon alatta, mire elkészül!
  5. Közben a spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
  6. A szószt tányéronként a tésztára halmozzuk, ízlés szerint reszelt sajttal és tejföllel ízesíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Bolognait életemben először férjem anyukájánál ettem. Akkoriban még nem volt ekkora divat az olasz konyha, roppant furcsának tűnt a paradicsomos darált "pörkölt", de persze nagyon ízlett. Az egész család egyszerűen csak "milánói"-ként emlegette. Évek teltek el, mire ráébredtem, hogy a mi milánóink tulajdonképpen inkább a bolognai spagettihez hasonlít. Azért írtam, hogy hasonlít, mert eredetileg mi csak majorannával és borssal ízesítettük. Úgy is nagyon finom, de azóta már bolognítom, azaz bonyolítom egy kicsit a fűszereket, hogy olaszosabb íze legyen. A tejföl viszont családi jellegzetesség, rajtunk kívül mindenki csodálkozik, minek az rá, de aki csak megkóstolja, elismeri, hogy azzal is príma.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!