r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti Nudli7 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
Bolognai spagetti Nudli7 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    663 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 374 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8538 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    404 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    5229 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    836.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1277 micro
  • Kolin:
    429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5301 micro
  • β-karotin
    13797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40271 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 2985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    879 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2565 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. Sós vízben puhára főzzük őket, leszűrjük, majd botmixerrel pürét készítünk belőle.
  3. A spagettit én 3 darabba szoktam törni, hogy könnyebben lehessen enni, de ezt a lépést nyugodtan elhagyhatjuk.
  4. A tésztát forrásban lévő sós vízben feltesszük főni.
  5. A meghámozott, apróra vágott hagymát olajon puhára pirítjuk.
  6. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, majd kevergetés közben megpároljuk.
  7. Amikor a hús kész, lejjebb vesszük a lángot, és ráöntjük a sűrített paradicsomot.
  8. Hozzáadjuk a zöldségpürét, 1,5 dl vizet, 2 evőkanál cukrot, majd összekeverjük.
  9. A megfőtt tésztát leszűrjük.
  10. Én a szószt össze szoktam keverni a tésztával, de hagyhatjuk külön is. Ebben az esetben mindenki annyi szószt tud rakni magának, amennyit szeretne.
  11. A tetejére szórhatunk reszelt sajtot. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3930
  • Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-412734 61 recept

Régen mindig bolognai fűszerkeverékből készítettem a bolognai spagettit, de mivel elég sok fűszer van benne, a kislányomnak gyakran megfájdult tőle a hasa. Ezért elhatároztam, hogy készítek egy saját bolognai spagettit, amiben nincs, csak só és egy kevés bors. A kislányomnak nagyon ízlett, sokkal jobban, mint a fűszerkeverékből készült, és nem is fájdult meg a hasa. Ezek után biztos, hogy mindig házilag fogom készíteni. Kevesebb fűszerrel is nagyon finom, de ha valaki szeretné, kedve szerint fűszerezheti is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...