r
Nosalty Logó

Bolognai spagetti

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
GasztroKoli
Bolognai spagetti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

833
Kalória
52.9g
Fehérje
101.8g
Szénhidrátok
25.2g
Zsír
281.3g
Víz
105g
Koleszterin
10.6g
Rost
24.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    874 micro
  • β-karotin
    3468 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47940 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3894.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2030 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    843.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2621 micro
  • β-karotin
    10405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143821 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 2499 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10150 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

  1. Felteszünk vizet forrni a tésztának, majd megfőzzük benne. Közben felkockázzuk a hagymát és a fokhagymát, s megpirítjuk egy kevés olajon.
  2. A darált húst hozzátesszük a pirított hagymához, és közben azt is megpirítjuk. Ez idő alatt egy répát lereszelünk, vagy ha nincs reszelőnk, akkor egy műanyag tálba tesszük a felszeletelt répát annyi vízzel, hogy elfedje, és mikróban addig melegítjük, amíg meg nem puhul. Ekkor leöntjük róla a vizet, és összenyomkodjuk egy villával.
  3. Amikor megpirult a hús, hozzáöntjük a répát, és egy kevés ideig hagyjuk együtt főni, majd jöhet a sűrített paradicsom, s a fűszerek.
  4. Addig főzzük, míg az ízek összeérnek, és a paradicsomból a víz kicsit elpárolog. Ha nem találjuk elég sűrűnek, teszünk bele egy kevés lisztet, és jól elkeverjük.
  5. A tésztát leszűrjük, és hozzáöntjük a húshoz, majd alaposan elkeverjük. Sajttal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Egyetemistaként/kolisként nem mindig van időnk/energiánk/kedvünk arra, hogy főzzünk magunkra, ilyenkor jön képbe a zacsis leves. Én sosem tartoztam az ilyen emberek közé, én inkább főzök, mint tanulok. Sokat gondolkodtam ma is, mi az az étel, ami gyorsan megvan, és több napra elegendő lesz. Így alkottam meg ezt a kicsit koleszos verzióban elkészült bolognait.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!