r
Nosalty Logó

Bolognai ragu SPAR konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Bolognai ragu SPAR konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1002 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4009 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3630.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    2510 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1769 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    12158 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1002 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14522.1 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    567 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    10039 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1517.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1316 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7078 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    48633 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4009 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1920 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott bacont serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A baconből kisült zsírhoz hozzáadjuk a vajat, majd ha elolvadt, hozzáöntjük az apró kockára vágott hagymát, zellert és sárgarépát, majd alacsony lángon, 20-25 perc alatt megpároljuk. Ha a zöldségek már összestek, de még nem pirultak le, akkor hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  3. Hozzáöntjük a fehérbort, és nagy lángon addig főzzük, amíg szinte teljesen el nem forr a leve, majd a tejet is hozzáadjuk, kicsit együtt főzzük. Lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük az alaplevet, a passzírozott paradicsomot, és alacsony lángon, letakarva 2-2,5 órát főzzük.
  4. Tálalás előtt hozzákeverjük a sült pancettát.
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2213
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A jó bolognai titka a lassú, hosszan tartó főzésben rejlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...