r
Nosalty Logó

Bolognai á la szigetlakó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bolognai á la szigetlakó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai

Sós palacsinta

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai

Sós palacsinta

Összesen 3154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Bolognai

Sós palacsinta

Összesen 198 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    1913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    153.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    737 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10343.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    7652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 3154 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Bolognai

Sós palacsinta

Elkészítés

Bolognai

  1. Megesszük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst. Befűszerezzük, ha nem engedett elég levet, felengedjük vízzel. 20 perc főzés után hozzáadjuk a 2 dl vízben kikevert keményítőt és az alapport. Egyben keverjük csomómentesre, így nincs vele gond. Pár perc elteltével kenhetővé sűrűsödik, hagyjuk kihűlni.
  3. A masszával bekenjük a palacsintákat, és feltekerjük. Négy felé vágva sorban egymás mellé beleállítjuk a jénaiba. Annyit kell megtölteni, amennyi elfér az edényben.
  4. Vigyázzunk, hogy kb. 1/4 része megmaradjon a tölteléknek, ezt a végén 2-3 evőkanál ketchup és víz hozzáadásával felhígítjuk, majd ráöntjük a tálban sorakozó palacsintákra úgy, hogy közéjük folyjon. Ha kell, meghintjük sóval vagy ételízesítővel, ízlés szerint.
  5. Sajtot reszelünk a tetejére, és félmeleg sütőben kisütjük.

Sós palacsinta

  1. A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan csomómentesre keverjük, az olajat a végén hozzáadva. Ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatunk rajta. A tészta híg, a tejnél kicsit sűrűbb, csomómentes legyen.
  2. Teflonsütőben sütve semmi más nem kell hozzá.
  3. Amint kihűlt, tölthetjük bele a tölteléket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20 X 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4485
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Ajánló

Apróra vágott erdei gombával még jobban különlegessé tehetjük az ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szokásos spagettis bolognait próbáltam meg más köntösbe öltöztetni, úgy látszik, bevált, mert mire anya hazaért, csak mutatóba maradt neki, a két fiú betakarította. Nem gondoltam volna! Tanulság: legközelebb kétszer ennyit kell készíteni.

Hozzávalók

Bolognai

Sós palacsinta

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...