Bolognai á la szigetlakó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Bolognai
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
11g bolognai alap33 kcal
-
43 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
50g víz0 kcal
Sós palacsinta
-
28g tojás35 kcal
-
55g finomliszt200 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
790
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Bolognai
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
43g bolognai alap132 kcal
-
171 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g ketchup30 kcal
-
200g víz0 kcal
Sós palacsinta
-
110g tojás138 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
3154
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
Bolognai
-
31.5g darált sertéshús57 kcal
-
5.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.7g bolognai alap8 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
-
3.2g trappista sajt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g ketchup2 kcal
-
12.6g víz0 kcal
Sós palacsinta
-
6.9g tojás9 kcal
-
13.9g finomliszt50 kcal
-
12.6g szódavíz0 kcal
-
5.4g napraforgó olaj47 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
198
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 41.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2585.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 1913 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 241.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 905 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
790
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 153.4 g
Zsír
-
Összesen 165.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 737 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10343.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 192 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 7652 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 251.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 967.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 674 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
3154
kcal
- 10% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 228 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Bolognai
-
0.5 kg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 csomag bolognai alap
-
3 evőkanál étkezési keményítő
-
5 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek ketchup
-
2 dl víz
Sós palacsinta
-
2 db tojás
-
22 dkg finomliszt
-
2 dl szódavíz
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
Bolognai
- Megesszük.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. A vége felé hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a darált húst. Befűszerezzük, ha nem engedett elég levet, felengedjük vízzel. 20 perc főzés után hozzáadjuk a 2 dl vízben kikevert keményítőt és az alapport. Egyben keverjük csomómentesre, így nincs vele gond. Pár perc elteltével kenhetővé sűrűsödik, hagyjuk kihűlni.
- A masszával bekenjük a palacsintákat, és feltekerjük. Négy felé vágva sorban egymás mellé beleállítjuk a jénaiba. Annyit kell megtölteni, amennyi elfér az edényben.
- Vigyázzunk, hogy kb. 1/4 része megmaradjon a tölteléknek, ezt a végén 2-3 evőkanál ketchup és víz hozzáadásával felhígítjuk, majd ráöntjük a tálban sorakozó palacsintákra úgy, hogy közéjük folyjon. Ha kell, meghintjük sóval vagy ételízesítővel, ízlés szerint.
- Sajtot reszelünk a tetejére, és félmeleg sütőben kisütjük.
Sós palacsinta
- A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan csomómentesre keverjük, az olajat a végén hozzáadva. Ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígíthatunk rajta. A tészta híg, a tejnél kicsit sűrűbb, csomómentes legyen.
- Teflonsütőben sütve semmi más nem kell hozzá.
- Amint kihűlt, tölthetjük bele a tölteléket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 20 X 30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4485
- Feltöltés dátuma: 2014. február 12.
Ajánló
Apróra vágott erdei gombával még jobban különlegessé tehetjük az ízét.
Receptjellemzők
NS
17513 recept
A szokásos spagettis bolognait próbáltam meg más köntösbe öltöztetni, úgy látszik, bevált, mert mire anya hazaért, csak mutatóba maradt neki, a két fiú betakarította. Nem gondoltam volna! Tanulság: legközelebb kétszer ennyit kell készíteni.