r
Nosalty Logó

Bögrés muffin minden változatra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bögrés muffin minden változatra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 4190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3605 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.2 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 4190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet és a sütőport egy tálba öntjük, majd összekeverjük.
  2. A cukrot és a vaníliás cukrot is hozzáöntjük, elkeverjük.
  3. Hozzátesszük a kakaóport (ha szeretnénk). Ha nem, beleütjük a tojást. Nem keverjük el!
  4. Beleöntjük a tejfölt, utána pedig az olajat.
  5. Ezután elkeverjük, míg a tésztája jó nem lesz. Könnyítés képpen önthetünk a tésztába egy leheletnyi tejet.
  6. A tészta akkor jó, ha sűrű, de csöpögtethető. Érezni kell, hogy mikor kellő állagú.
  7. A tepsikbe muffinpapírt teszünk, és mindegyikbe nagyjából 1,5-2 tk tésztát rakunk.
  8. A tetejére szórhatunk cukorkát, csokireszeléket, amit csak szeretnénk.
  9. Berakjuk a sütőbe, majd ellenőrizzük fogpiszkálóval, míg megfelelőre meg nem sül (ha már nem tapad tészta a pálcikára).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 156899
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 29.

Ajánló

A mi variánciónk, hogy az egyik bögre liszt helyett 2-3 csomag pudingport rakunk bele, úgy finomabb és puhább lesz a tésztája.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egy barátnőjének a receptje. A hozzávalókat bögrékben kell számolni. Szóval elő a bögrével és muffinre fel!

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...