Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
19g finomliszt68 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
6g tej4 kcal
A krémhez
-
31g gesztenyemassza56 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
6g tej4 kcal
-
13g meggybefőtt9 kcal
-
13g meggylé5 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
1g porcukor5 kcal
A tetejére (elhagyható)
Összesen
476
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
50g tej28 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g tej28 kcal
-
100g meggybefőtt72 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
10g porcukor39 kcal
A tetejére (elhagyható)
Összesen
3789
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
14.3g cukor55 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
-
3.1g tej2 kcal
A krémhez
-
15.6g gesztenyemassza28 kcal
-
18.7g habtejszín55 kcal
-
3.1g tej2 kcal
-
6.2g meggybefőtt4 kcal
-
6.2g meggylé2 kcal
-
1.6g zselatin5 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
A tetejére (elhagyható)
-
0.6g cukor2 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
2.5g víz0 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
476
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 162.9 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 681 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4755.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 1455 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 1845 mg
-
Nátrium 1235 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 522.9 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 418.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 1312 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 281 micro
Összesen
3789
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 bögre finomliszt
-
1 bögre cukor
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
-
25 dkg gesztenyemassza
-
0.5 dl tej
-
25 g zselatin
A tetejére (elhagyható)
-
1 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tészta alapanyagait összekeverjük, apránként adunk hozzá annyi tejet, hogy a végén kicsit folyós tésztát kapjunk.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát, aranysárgára sütjük. Tűpróba! A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majdkettévágjuk.
- A krémhez a zselatint kislábosba szórjuk, ráöntünk fél dl tejet és 10 percre félretesszük.
- Addig a gesztenyemasszát annyi befőttlével keverjük össze, hogy kenhető legyen. Hozzákeverjük az összeturmixoltmeggyet, vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük.
- A tejes zselatint takarékon felmelegítjük míg felolvad,beleöntjük a gesztenyés krémbe, alaposan összekeverjük.
- A tejszínből habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krémmel megkenjük a lapot, és ráhelyezzük a tetejét.
- A tetejére a cukrot és a kakaót vízzel kis lángon megolvasztjuk. Tűzhelyről lehúzva a vajat elkeverjük benne,ecsettel a süti tetejére kenjük.
- Kb 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerinti formára vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 147
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17049
- Feltöltés dátuma: 2012. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Igazából a gombhoz kerestem kabátot. :) Volt itthon más sütiből kimaradt tejszín és meggybefőtt. Valami megoldást kellett találnom, ez lett belőle... A bögrés sütit, mint alaptésztát már ezerszer megsütöttem. Van, hogy a tésztájába kakaót teszek, vagy kókuszt, vagy reszelt citromhéjat, mikor mi jut eszembe. De natúr is finom és nagy előnye, hogy nagyon gyorsan készen van. A különböző ízesítéseknél mindig a tej mennyiségével variálok. Most ezzel a gesztenyés krémmel töltöttem meg. Olvastam a neten, naná hogy átvariáltam...:) A sütit tartsuk a hűtőben, szerintem másnap sokkal finomabb. A gesztenye a meggyel remek ízkombinációt adva összeérik.