r
Nosalty Logó

Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Bögrés gesztenyekrémes-meggyes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Összesen 3789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    594.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 476 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    681 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4755.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    271 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 3789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait összekeverjük, apránként adunk hozzá annyi tejet, hogy a végén kicsit folyós tésztát kapjunk.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a tésztát, aranysárgára sütjük. Tűpróba! A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majdkettévágjuk.
  3. A krémhez a zselatint kislábosba szórjuk, ráöntünk fél dl tejet és 10 percre félretesszük.
  4. Addig a gesztenyemasszát annyi befőttlével keverjük össze, hogy kenhető legyen. Hozzákeverjük az összeturmixoltmeggyet, vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük.
  5. A tejes zselatint takarékon felmelegítjük míg felolvad,beleöntjük a gesztenyés krémbe, alaposan összekeverjük.
  6. A tejszínből habot verünk és óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés krémmel. A krémmel megkenjük a lapot, és ráhelyezzük a tetejét.
  7. A tetejére a cukrot és a kakaót vízzel kis lángon megolvasztjuk. Tűzhelyről lehúzva a vajat elkeverjük benne,ecsettel a süti tetejére kenjük.
  8. Kb 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerinti formára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17032
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazából a gombhoz kerestem kabátot. :) Volt itthon más sütiből kimaradt tejszín és meggybefőtt. Valami megoldást kellett találnom, ez lett belőle... A bögrés sütit, mint alaptésztát már ezerszer megsütöttem. Van, hogy a tésztájába kakaót teszek, vagy kókuszt, vagy reszelt citromhéjat, mikor mi jut eszembe. De natúr is finom és nagy előnye, hogy nagyon gyorsan készen van. A különböző ízesítéseknél mindig a tej mennyiségével variálok. Most ezzel a gesztenyés krémmel töltöttem meg. Olvastam a neten, naná hogy átvariáltam...:) A sütit tartsuk a hűtőben, szerintem másnap sokkal finomabb. A gesztenye a meggyel remek ízkombinációt adva összeérik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére (elhagyható)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...