Bodzás-citromos francia palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A palacsintához
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
17g tojás21 kcal
-
60g tej34 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
-
21 kcal
A bodzás citromkrémhez
-
10g szörp30 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
5g vaj36 kcal
A töltelékhez
-
20g crème fraîche71 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
4 kcal
Összesen
491
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A palacsintához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
600g tej336 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A bodzás citromkrémhez
-
100g szörp303 kcal
-
100g citromlé22 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
170g cukor658 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g vaj359 kcal
A töltelékhez
-
200g crème fraîche714 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4909
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
A palacsintához
-
15g finomliszt55 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
8.3g tojás10 kcal
-
30g tej17 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
A bodzás citromkrémhez
-
5g szörp15 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g bodzavirág0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
2.8g tojás3 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
A töltelékhez
-
10g crème fraîche36 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
246
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 292.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
491
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 258.2 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2929.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 994 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 957 mg
-
Nátrium 668 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 560.1 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 378.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 269 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 969 mg
-
Retinol - A vitamin: 1403 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
Összesen
4909
kcal
- 7% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
300 g finomliszt
-
3 ek cukor
-
3 db tojás
-
600 ml tej
-
1 csipet só
A bodzás citromkrémhez
-
3 db bodzavirág
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
170 g cukor
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
50 g vaj
A töltelékhez
-
100 ml habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A palacsintához
- Az olajon kívül az összes hozzávalót egy tálba tesszük, majd botmixerrel teljesen csomómentesre dolgozzuk. Sütés előtt hagyjuk 20 percet állni.
- Egy kis tálba öntjük az olajat, majd egy ecset segítségével vékonyan kikenjük vele a serpenyőnket. Vékony palacsintákat sütünk, ha időközben szükséges, újraolajozzuk az edényt.
A bodzás citromkrémhez
- A bodzaszörpöt, citromlevet, bodzavirágokat és citromhéjat egy kis fazékba tesszük, majd alacsony lángon, gyöngyözve összefőzzük 10 perc alatt.
- Egy kis tálban elkeverjük a tojásokat és a cukrot, majd óvatosan és fokozatosan hozzáöntjük egy szűrőn át a meleg bodzás keveréket, miközben folyamatosan keverjük az egészet. Ezzel hőkiegyenlítést végzünk a krémben.
- A kiegyenlítés után a krémet visszaöntjük a fazékba, majd alacsony lángon, lassan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd hűtőben teljesen kihűtjük.
A töltelékhez
- A tejszínből lágy habot verünk. A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot is.
- A palacsintákat megkenjük először a tejszínes krémmel, majd teszünk rájuk a bodzás citromkrémből is. Négyrét hajtva, tejszínhabbal, bodzavirággal és citrommal tálaljuk.
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1522
- Feltöltés dátuma: 2024. május 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
373 recept
Annak ellenére, hogy a legtöbben csak szörpöt főzünk ilyenkor, a bodzaszezonban egy sor másik recept is adott, amelyek segítségével maximálisan kihasználhatjuk ezt a csodás, illatos virágot. Például az alábbi francia palacsinta is ilyen: ki hányat kér?