r
Nosalty Logó

Bodzás-citromos francia palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Bodzás-citromos francia palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A bodzás citromkrémhez

A töltelékhez

Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A bodzás citromkrémhez

A töltelékhez

Összesen 4909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A bodzás citromkrémhez

A töltelékhez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2929.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    994 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    560.1 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 4909 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A bodzás citromkrémhez

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. Az olajon kívül az összes hozzávalót egy tálba tesszük, majd botmixerrel teljesen csomómentesre dolgozzuk. Sütés előtt hagyjuk 20 percet állni.
  2. Egy kis tálba öntjük az olajat, majd egy ecset segítségével vékonyan kikenjük vele a serpenyőnket. Vékony palacsintákat sütünk, ha időközben szükséges, újraolajozzuk az edényt.

A bodzás citromkrémhez

  1. A bodzaszörpöt, citromlevet, bodzavirágokat és citromhéjat egy kis fazékba tesszük, majd alacsony lángon, gyöngyözve összefőzzük 10 perc alatt.
  2. Egy kis tálban elkeverjük a tojásokat és a cukrot, majd óvatosan és fokozatosan hozzáöntjük egy szűrőn át a meleg bodzás keveréket, miközben folyamatosan keverjük az egészet. Ezzel hőkiegyenlítést végzünk a krémben.
  3. A kiegyenlítés után a krémet visszaöntjük a fazékba, majd alacsony lángon, lassan kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, elkeverjük, majd hűtőben teljesen kihűtjük.

A töltelékhez

  1. A tejszínből lágy habot verünk. A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a habot is.
  2. A palacsintákat megkenjük először a tejszínes krémmel, majd teszünk rájuk a bodzás citromkrémből is. Négyrét hajtva, tejszínhabbal, bodzavirággal és citrommal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1522
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bodzás-citromos francia palacsinta
Lakos Benedek 373 recept

Annak ellenére, hogy a legtöbben csak szörpöt főzünk ilyenkor, a bodzaszezonban egy sor másik recept is adott, amelyek segítségével maximálisan kihasználhatjuk ezt a csodás, illatos virágot. Például az alábbi francia palacsinta is ilyen: ki hányat kér?

Hozzávalók

A palacsintához

A bodzás citromkrémhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...