r
Nosalty Logó

Bobájka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Bobájka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 8081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11955 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    421 mg
  • Kálcium
    5577 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1123 mg
  • Foszfor
    3718 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1245 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    936 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 8081 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát: a friss élesztőt felfuttatjuk langyos cukros tejben, a hozzávalókat a vaj kivételével egy nagyobb tálban dagasztjuk.
  2. 3/4-1 óráig kelni hagyjuk, átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk és rudakat formálunk kb. 25 cm hosszúságban.
  3. A tepsiben további 20 percig pihentetjük a rudakat, tetejüket tojássárgával megkenjük.
  4. 32X40 cm-es tepsiben sütjük két körben, egyszerre csak négyet, hogy ne süljön össze, 180 fokon kb. 25 percig.
  5. A megsült tésztát egy-két napig szikkadni hagyjuk, majd felkarikázzuk.
  6. Olvasztott vajon, serpenyőben megpirítjuk a karikákat, és egy nagyobb tepsibe szedjük.
  7. Tejet forralunk, ezzel locsoljuk meg a tésztát, végül porcukros mákkal megszórjuk, mézzel vagy baracklekvárral ízesítjük.
  8. 5-10 percre betolhatjuk még a sütőbe, hogy a porcukros mák és a méz karamellizálódjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32X40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 137
  • 7 napos nézettség: 832
  • Össznézettség: 37143
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 01.

Ajánló

Tokaji aszú.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos karácsonyi böjtös étel, a rudakat 1-2 nappal előbb meg lehet sütni, hogy szikkadjanak.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...