Black and white torta lime-krémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
venusz1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
21g víz0 kcal
-
18g napraforgó olaj157 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
83g tej47 kcal
-
43 kcal
-
21g vaj149 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
27 kcal
-
7g limelé2 kcal
-
1g lime héja0 kcal
A díszítéshez
-
8g marcipán39 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
17g cukorfondant58 kcal
Összesen
814
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
660g tojás831 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g víz0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
135g tejszínízű pudingpor514 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g kandírozott citrom322 kcal
-
84g limelé21 kcal
-
6g lime héja3 kcal
A díszítéshez
-
100g marcipán462 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
200g cukorfondant692 kcal
Összesen
9735
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
17.8g tojás22 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
6.7g finomliszt25 kcal
-
6.7g víz0 kcal
-
5.7g napraforgó olaj51 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
27g tej15 kcal
-
3.6g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
2.7g kandírozott citrom9 kcal
-
2.3g limelé1 kcal
-
0.2g lime héja0 kcal
A díszítéshez
-
2.7g marcipán12 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
5.4g cukorfondant19 kcal
Összesen
263
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 42.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 696.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 225 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
814
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 151 g
Zsír
-
Összesen 514.2 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 178 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 2698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8359 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 273 mg
-
Kálcium 2499 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 2705 mg
-
Nátrium 2701 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1116.9 g
-
Cukor 785 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 871.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2642 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 100 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 355 micro
-
Kolin: 1787 mg
-
Retinol - A vitamin: 2607 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2979 micro
Összesen
9735
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
263
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
12 db tojás
-
25 dkg cukor
-
25 dkg finomliszt
-
2.5 dl víz
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
A krémhez
-
1 l tej
-
3 csomag tejszínízű pudingpor
-
25 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
3 lime-ból nyert limelé
-
3 lime-ból nyert lime héja
A díszítéshez
-
10 dkg marcipán
-
20 dkg cukorfondant
Elkészítés
A tésztához
- Két lap piskótát sütünk, vagyis kétszer ismételjük meg a következőket: 6 db tojást kettéválasztunk, a sárgáját kikeverjük a cukorral.
- Hozzáadjuk a vizet és az olajat, összekeverjük, majd a liszthez hozzáadjuk a sütőport, és azt is az előző keverékhez hozzá keverjük.
- Felverjük a tojásfehérjét, és óvatosan beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
- Kerek tortaformában kisütjük a piskótákat.
- Miután kihűlt 3-3 részre vágjuk a piskótát. Így 6 lapot kapunk.
- A krémhez a tejben megfőzzük a pudingporokat, és hagyjuk kihűlni.
- A vajat a cukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
- Hozzáadjuk a lime reszelt héját, kifacsart levét és a kandírozott lime-darabkákat.
- Megtöltjük vele a piskótalapokat.
- Díszítés következik. Megszínezzük a marcipánmasszát, és porcukrozott deszkán kinyújtjuk torta nagyságúra. Befedjük vele a tortát.
- A fondant-nal ugyanígy járunk el. Ecsettel bevizezzük a virágokat, és felragasztjuk a tortánkra.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7518
- Feltöltés dátuma: 2011. november 20.
Ajánló
A díszítés azért készült fondant-ból is, mert amit én kaptam marcipánt, annak sárgás színe volt, én pedig hófehéret akartam. A fondant-t pillecukorkából készítettem, aminek a receptjét a 3in1 tortánál megtaláljátok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
venusz1
27 recept
Már régóta tervezgettem, hogy csinálok egy fekete tortát, a lime ízét pedig nagyon szeretem. Saját részre készítettem, magamat leptem meg vele a névnapomra.