Birslekváros Ferdinánd tekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ptundi66
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lekvár
-
250g birsalma87 kcal
Tekercs
-
33g tej19 kcal
-
26 kcal
-
4 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
1g só0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
24 kcal
-
1g sütő rum3 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
Mascarponés krém
-
17g mascarpone67 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
6 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
765
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lekvár
-
1500g birsalma522 kcal
Tekercs
-
200g tej112 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
360g finomliszt1310 kcal
-
4g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
8g sütő rum18 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Mascarponés krém
-
100g mascarpone404 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g cukor116 kcal
Összesen
4589
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
Lekvár
-
58.2g birsalma20 kcal
Tekercs
-
7.8g tej4 kcal
-
1.6g vaníliás cukor6 kcal
-
0.8g friss élesztő1 kcal
-
14g finomliszt51 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.3g sütő rum1 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
Mascarponés krém
-
3.9g mascarpone16 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
Összesen
179
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 634.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.8 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 145.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
765
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68 g
Zsír
-
Összesen 229.4 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 765 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3805.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 532 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 1010 mg
-
Nátrium 1761 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569 g
-
Cukor 137 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 875 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 533 micro
Összesen
4589
kcal
- 4% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Lekvár
-
1.5 kg birsalma
Tekercs
-
40 g vaníliás cukor
-
20 g friss élesztő
-
360 g finomliszt
-
1 kk só
-
2 db tojássárgája
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 ek sütő rum
-
100 g vaj
-
100 g étcsokoládé
Mascarponés krém
-
100 g mascarpone
-
50 g vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Lekvár
- A gyümölcsöket megpucoljuk, magházukat kivesszük és kisebb darabokra vágva, egy jénai tálban lefedve, mikrózzuk maximumon kb. 20 percig, hogy puha legyen. Kicsit hűlni hagyjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Tekercs
- A langyos, vaníliás tejben keverjük el az élesztőt és két evőkanál lisztet, és tegyük meleg helyre felfutni. A többi lisztet keverjük el a sóval és szitáljuk át. A felfuttatott élesztőbe keverjük el a tojássárgákat, az olajat és a rumot.
- Dagasszunk belőle jó rugalmas tésztát. Akkor jó, ha már nem ragad a kezünkre. Meleg helyen kelesszük duplájára. Szilikonlapon kézzel húzzuk szét téglalap alakúra. Kenjük meg olvasztott vajjal és terítsük szét a kihűlt lekvárt, szórjuk meg csokidarabokkal. Tekerjük fel és kb. 5cm vastag szeletekre daraboljuk fel.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük el egymástól 1-2 centiméteres távolságra. Hagyjuk kb. 45 percig ismét kelni. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra-ra.
- A maradék olvasztott vajjal kenjük meg és süssük kb. 30 percig aranybarnára.
Mascarponés krém
- Közben keverjük össze a krém összetevőit. Még forrón kenjük a tetejére a krémet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 412
- Feltöltés dátuma: 2022. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
ptundi66
3 recept