r
Nosalty Logó

Birsalmás morzsás süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Birsalmás morzsás süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1538
Kalória
22.7g
Fehérje
234.4g
Szénhidrátok
60g
Zsír
290.2g
Víz
115g
Koleszterin
9.1g
Rost
84g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 190 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1487.4 g
  • Cink
    99 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.4 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    290.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    359 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 1538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949.6 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    317 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    2334 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    937.5 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1486 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 6147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékkel kezdünk: a birsalmát lehéjazzuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst felszeleteljük.
  2. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a birsalmát és a mézet, összekeverjük, majd lefedve 20 percig pároljuk.
  3. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kikent, kilisztezett tepsibe nyújtjuk.
  4. A morzsához a vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük a liszt, cukor és fahéj keverékéhez, és addig keverjük egy fakanállal, amíg morzsás állagúvá nem válik.
  5. A kinyújtott tésztán elterítjük a birsalmát, megszórjuk a gyömbérporral, és rászórjuk a morzsás keveréket.
  6. Addig sütjük, míg a teteje színt kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

A birsalma isteni finom, csak nehezen adja meg magát. Kemény a húsa, fanyar az íze, de egy kis furfanggal az egyik legfinomabb sütibe való gyümölccsé varázsolhatjuk. Minden ősszel alig várom, hogy megjelenjen a piacon. S ha nekem kertem lesz, birsalmafám is lesz, ebben biztos vagyok.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!