Birsalmás morzsás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
38g tehéntúró55 kcal
-
15g tej8 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
10 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
43g vaj305 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Összesen
1538
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
60g tej34 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
250g finomliszt910 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
Összesen
6147
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
4.7g tehéntúró7 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A töltelékhez
A tetejére
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
5.3g vaj38 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
Összesen
190
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 60 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1487.4 g
-
Cink 99 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 335 mg
-
Vas 79 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 583 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.4 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 290.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 359 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
1538
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 239.9 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5949.6 g
-
Cink 395 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 1342 mg
-
Vas 317 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 2334 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 937.5 g
-
Cukor 336 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1160.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1486 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 1436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
6147
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
-
15 dkg tehéntúró
-
6 ek tej
-
6 ek napraforgó olaj
-
7 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
A tetejére
-
25 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
17 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékkel kezdünk: a birsalmát lehéjazzuk, magházát eltávolítjuk, a gyümölcshúst felszeleteljük.
- A vajat felolvasztjuk, beletesszük a birsalmát és a mézet, összekeverjük, majd lefedve 20 percig pároljuk.
- A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Kikent, kilisztezett tepsibe nyújtjuk.
- A morzsához a vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük a liszt, cukor és fahéj keverékéhez, és addig keverjük egy fakanállal, amíg morzsás állagúvá nem válik.
- A kinyújtott tésztán elterítjük a birsalmát, megszórjuk a gyömbérporral, és rászórjuk a morzsás keveréket.
- Addig sütjük, míg a teteje színt kap.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 181
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14066
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.
Ajánló
Másnaposan legalább olyan finom, mint frissen, tehát előre elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
A birsalma isteni finom, csak nehezen adja meg magát. Kemény a húsa, fanyar az íze, de egy kis furfanggal az egyik legfinomabb sütibe való gyümölccsé varázsolhatjuk. Minden ősszel alig várom, hogy megjelenjen a piacon. S ha nekem kertem lesz, birsalmafám is lesz, ebben biztos vagyok.