r
Nosalty Logó

Besameles töltött cukkini és padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Besameles töltött cukkini és padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A cukkinihez

A besamelhez

Összesen 755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A cukkinihez

A besamelhez

Összesen 4539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A cukkinihez

A besamelhez

Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1465.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    5342 micro
Összesen 755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.6 g

Zsír

  • Összesen
    246.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8791.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2915 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    564 mg
  • Foszfor
    2898 mg
  • Nátrium
    2162 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2477.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1699 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    320 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1044 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1399 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3567 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    32054 micro
Összesen 4539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    59 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A cukkinihez

A besamelhez

Elkészítés

A cukkinihez

  1. A cukkinikat megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk. Belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kis csónakocskák legyenek, besózzuk és félrerakjuk. A padlizsánnal ugyanígy járunk el, csak nem kell meghámozni.
  2. Hagymát kockára vágjuk, és az olajon odarakjuk pirulni, mehet bele a hús, tovább dinszteljük. Fűszerezzük, a fokhagymát belereszeljük, a paradicsomot meghámozzuk és darabolva a husihoz adjuk, néha megkeverjük.
  3. Amíg a hús párolódik, megfőzzük sós vízben a rizst, ha kész, félrerakjuk.
  4. Ha a hús elfőtte a levét, 2-3 percig még pirítjuk. Megszórjuk aprított petrezselyemmel. Megkóstoljuk (jó fűszeres legyen, nem jó, ha sótlan). Hozzáütjük a tojást, keverünk rajta egyet és lezárjuk a tüzet.
  5. A húst összekeverjük a rizzsel (melegen).
  6. Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és szorosan belerakjuk a csónakokat, megtöltjük a finom húsos töltelékünkkel. 1 dl vizet öntünk a tepsibe.
  7. A megtöltött zöldségekre ráöntjük a besamelt, és előmelegített sütőben (190 fok) fóliával letakarva, 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, ráreszeljük a sajtot és a sütőbe visszarakva 20-25 percig készre sütjük, pirítjuk.
  8. Besamel készítése:
  9. A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet, fehéredésig pirítjuk (a lisztnek nem szabad nagyon megpirulnia, mert akkor nem lesz szép fehér a mártás).
  10. A tejet mikróban megmelegítjük, és a liszthez öntjük, folyamatos keverés mellett.
  11. Fűszerezzük (ne legyen sótlan). A sajt 1/3-át lereszeljük és a mártásunkhoz adjuk, újraforrástól 2-3 percig főzzük, jó sűrűnek kell lennie.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 629
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 139885
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Szerintem nagyon finom, jó szaftos, könnyű elkészíteni. Nagyon jól mutat, kiadós, mégis könnyű étel. A kertemben végre megnőttek a cukkinik és úgy gondoltam, ha már van saját cukkinim, akkor legyen saját cukkini receptem is. Ez lett belőle. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók

A cukkinihez

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...