r
Nosalty Logó

Besameles baconos brokkolis tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Besameles baconos brokkolis tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2513 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4992.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    2201 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    668 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2513 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9984.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    2070 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2591 mg
  • Nátrium
    4402 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    585 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1336 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1811 micro
Összesen 5025 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    487.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bacont elkezdjük pirítani, közben a gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A brokkolinak feltesszük a vizet, megsózzuk, és miután elkezd forrni, beledobjuk a brokkolit, és addig főzzük, amíg megpuhul.
  3. Ha a bacon megpirult, beledobjuk a gombát. (Nem kell rá víz, mert fedő alatt levet ereszt.)
  4. Közben a margarinból, lisztből, tejből csinálunk egy besamelmártást. 2 evőkanálnyi margarint felolvasztunk, hozzászórjuk a 2 evőkanál lisztet, majd jöhet a tej. Fontos, hogy a tej hideg legyen! Szépen csomómentesre keverjük. Ízlés szerint borsozzuk, szerecsendiózzuk. Utóbbival óvatosan, mert eléggé intenzív az íze. Lassú lángon sűrűre főzzük.
  5. Ha ezzel készen vagyunk, a baconös gombát és a megfőtt brokkolit egybekeverjük, ráöntjük a mártást, összekeverjük. Visszatesszük a lassú lángra, majd jöhet a sajt, belereszeljük, és szintén megvárjuk, amíg a sajt elolvad.
  6. Kifőzzük a tésztát. Ha tészta is kész, kiszedjük tányérokba, és rámerjük a szószt!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5808
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár a képen láthatjátok, répa is van a szószban, ez csak a saját tesztem volt, de így nem volt az igazi, így elég csak a brokkoli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...