r
Nosalty Logó

Besamel mártásos rakott brokkolis-burgonyás hús

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Besamel mártásos rakott brokkolis-burgonyás hús
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

652
Kalória
39.2g
Fehérje
24.2g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
221g
Víz
157.3g
Koleszterin
2.9g
Rost
4.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 3915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Rakott burgonyás-brokkolis hús

Mártás

Összesen 142 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1818.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    965 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 652 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    258.7 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    944 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10912.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2751 mg
  • Nátrium
    5791 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1325.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    346 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    332 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    886 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1308 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4341 micro
Összesen 3915 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

Rakott burgonyás-brokkolis hús

  1. A tarját szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majorannával hintjük. Egy kanál zsíron hirtelen elősütjük mindkét oldalát.
  2. A kisebb darabokra tört brokkolit sós vízben félpuhára főzzük. A burgonyát héjában szintén megfőzzük.
  3. Egy tepsit kikenünk a maradék zsírral. A burgonya héját lehúzzuk.
  4. Karikára szeletelve egy tepsi aljára lerakunk egy sor burgonyát. Ráteszünk az elősütött húsból, majd erre tesszük a brokkolit. A sorokat sózhatjuk.
  5. Aztán ismét teszünk a burgonyából, húsból, brokkoliból amíg el nem fogy.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk. Az elkészített besamel mártással meglocsoljuk az egész tetejét. 200 C-fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Melegen tálaljuk savanyúsággal. Jó étvágyat!!

Mártás

  1. A tejet fölforraljuk.
  2. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, és kevergetve megforrósítjuk, de figyeljünk rá, ne piruljon túl.
  3. Ezután állandóan kevergetve hozzáöntjük a forró tejet, és lassú tűzön forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik, és a liszt is kellően megfő. Sózzuk, borsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24

Ezt az ételt valamilyen családi összejövetelre készítettem el. Mint tudjuk a rakott ételek megannyi változata ismert, és nagyon finomak, laktatóak tudnak lenni. A brokkolis változat annyiban jó, hogy ebbe már a zöldség vele sült, így a napi zöldség pipa.... :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!