Bélszín carpaccio rukkolasalátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús pácolása és előkészítése
-
60g marhabélszín92 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
2g olívaolaj14 kcal
Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel
-
30g rukkola8 kcal
-
6g olívaolaj57 kcal
-
2 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
226
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús pácolása és előkészítése
-
600g marhabélszín918 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel
-
300g rukkola75 kcal
-
64g olívaolaj566 kcal
-
22 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
30g bazsalikom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
2251
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
Hús pácolása és előkészítése
-
41.3g marhabélszín63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel
-
20.7g rukkola5 kcal
-
4.4g olívaolaj39 kcal
-
1.7g fehér balzsamecet2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.1g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
6.2g vöröshagyma2 kcal
-
13.8g paradicsom2 kcal
-
6.9g parmezán sajt27 kcal
Összesen
154
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 639.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 104.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 618 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
226
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 180.6 g
Zsír
-
Összesen 147.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 458 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6392.3 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 1957 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 2193 mg
-
Nátrium 1618 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1048.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 524 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 457 micro
-
Kolin: 638 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 6180 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 12610 micro
Összesen
2251
kcal
- 13% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 354 micro
-
Lut-zea 868 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
Hús pácolása és előkészítése
Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel
-
8 ek olívaolaj
-
5 ek fehér balzsamecet
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
2 teáskanál mustár
-
1 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
Hús pácolása és előkészítése
- Az előkészített húst fűszerezzük, majd bedörzsöljük az aprított rozmaringgal és az olívaolajjal. Szorosan fóliába tekerve hengert formálunk belőle, majd hűtőben 24 órán át érlelni hagyjuk.
- Érlelés után vékony szeletekre vágjuk, majd a szeletkéket fóliával letakarva enyhén megklopfoljuk.
- Előételes tányéron kör formában egymás mellé helyezzük a szeletkéket, a tányér közepén helyet hagyva a frissen készítendő salátánknak.
Rukkolasaláta fokhagymás-bazsalikomos vinaigrettel
- A vinaigretthez beletesszük egy tálba a járulékos anyagainkat, és egy habverő segítségével egy sűrűn folyós mártást készítünk belőle.
- A rukkola szálakat 3 cm-es darabokra vágjuk, finomra vágott vöröshagymával és apró kockára vágott paradicsomhússal együtt hozzákeverjük az öntetünk feléhez.
- Tányérainkon középen hagyott helyre halmozzuk, tetejét durvára reszelt parmezán sajttal díszítjük.
- A megmaradt vinaigrettel a hússzeletkéket kanál segítségével meglocsoljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7864
- Feltöltés dátuma: 2014. január 08.
Ajánló
Bagettból vagy chibatta kenyérből készített fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
Egyszerűen, könnyen elkészíthető látványos étel. A salátakedvelők akár főételként is fogyaszthatják.