r
Nosalty Logó

Bejgli tejszínes tésztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klaudia
Bejgli tejszínes tésztából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 1173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 14073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.9 g

Zsír

  • Összesen
    805.4 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    228 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    385 g
  • Koleszterin
    839 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16096 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    457 mg
  • Kálcium
    6490 mg
  • Vas
    66 mg
  • Magnézium
    2281 mg
  • Foszfor
    6378 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1540.8 g
  • Cukor
    617 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2561 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    272 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1308 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2420 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    898 micro
Összesen 14073 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval eggyütt összegyúrjuk. Az élesztőt is a lisztbe kell morzsolni, nem kell külön keleszteni.
  2. Letakarva, pihentetjük kb. fél órát.
  3. Négy egyenlő részre osztjuk. Deszkát, tésztát nem lisztezzük, mert különben nem lesz fényes a felülete! Ha ragacsosnak éreznénk a tésztát, lehet még hozzágyúrni, de ne a nyújtásnál rakjuk hozzá.
  4. Kinyújtjuk, és megtöltjük. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk (kettesével szoktam sütni). Amikor elkészültek, lekenjük tojássárgájával, hagyjuk megszáradni, majd lekenjük tojásfehérjével.
  5. Sütés előtt legalább egy éjszakát vagy fél napot hűvös helyen, de nem a hűtőbem tároljuk. A kész bejgliket megszurkálni is sütés előtt kell.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. A töltelékhez a vízből, a cukorból szirupot főzünk, és leöntjük vele a mákot, illetve a diót. Majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Hidegen kenjük a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 10603
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klaudia 16 recept

Évekkel ezelött kaptan rengeteg fénymásolt receptet, köztük ezzel a bejglivel. Tavaly csináltam meg először. Tényleg olyan szép fényes és márványos lesz a teteje, mint a boltinak. Az idei nekem azért nem lett nagyon márványos, mert elrontottam, közvetlen sütés előtt kentem meg tojásfehérjével. :(

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...