Bejgli tejszínes tésztából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Klaudia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
10g disznózsír90 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
5g tojás6 kcal
A mákos töltelékhez
-
33g mák175 kcal
-
21g víz0 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A diós töltelékhez
Összesen
1173
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
120g disznózsír1082 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
55g tojás69 kcal
A mákos töltelékhez
-
400g mák2100 kcal
-
250g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
20g lekvár/ dzsem56 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
A diós töltelékhez
Összesen
14073
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
28.7g finomliszt105 kcal
-
7.2g margarin51 kcal
-
3.4g disznózsír31 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
2.9g habtejszín8 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
A mákos töltelékhez
-
11.5g mák60 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
0.6g lekvár/ dzsem2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.3g rumaroma0 kcal
A diós töltelékhez
Összesen
404
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 532 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
1173
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 253.9 g
Zsír
-
Összesen 805.4 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 228 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 385 g
-
Koleszterin 839 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16096 g
-
Cink 56 mg
-
Szelén 457 mg
-
Kálcium 6490 mg
-
Vas 66 mg
-
Magnézium 2281 mg
-
Foszfor 6378 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 47 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1540.8 g
-
Cukor 617 mg
-
Élelmi rost 135 mg
VÍZ
-
Összesen 809.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2561 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 272 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1308 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 2420 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1669 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 898 micro
Összesen
14073
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
404
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg margarin
-
12 dkg disznózsír
-
10 dkg porcukor
-
3 dkg élesztő
-
2 csipet só
-
2 db tojássárgája
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval eggyütt összegyúrjuk. Az élesztőt is a lisztbe kell morzsolni, nem kell külön keleszteni.
- Letakarva, pihentetjük kb. fél órát.
- Négy egyenlő részre osztjuk. Deszkát, tésztát nem lisztezzük, mert különben nem lesz fényes a felülete! Ha ragacsosnak éreznénk a tésztát, lehet még hozzágyúrni, de ne a nyújtásnál rakjuk hozzá.
- Kinyújtjuk, és megtöltjük. Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk (kettesével szoktam sütni). Amikor elkészültek, lekenjük tojássárgájával, hagyjuk megszáradni, majd lekenjük tojásfehérjével.
- Sütés előtt legalább egy éjszakát vagy fél napot hűvös helyen, de nem a hűtőbem tároljuk. A kész bejgliket megszurkálni is sütés előtt kell.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A töltelékhez a vízből, a cukorból szirupot főzünk, és leöntjük vele a mákot, illetve a diót. Majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Hidegen kenjük a tésztára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 10603
- Feltöltés dátuma: 2011. december 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Klaudia
16 recept
Évekkel ezelött kaptan rengeteg fénymásolt receptet, köztük ezzel a bejglivel. Tavaly csináltam meg először. Tényleg olyan szép fényes és márványos lesz a teteje, mint a boltinak. Az idei nekem azért nem lett nagyon márványos, mert elrontottam, közvetlen sütés előtt kentem meg tojásfehérjével. :(