Bejgli 8. - omlós
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Molnár Erika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 4 rúd tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
18 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
22g tejföl43 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
7g tojás9 kcal
A töltelékhez
Összesen
1321
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 4 rúd tésztához
-
600g finomliszt2184 kcal
-
40g kenyérliszt bl80144 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g mangalica zsír1082 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
10561
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
A 4 rúd tésztához
-
22.3g finomliszt81 kcal
-
1.5g kenyérliszt bl805 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g mangalica zsír40 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
6.5g tejföl13 kcal
-
2.2g tojássárgája7 kcal
-
2g tojás3 kcal
A töltelékhez
Összesen
391
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.4 g
Zsír
-
Összesen 74.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1600.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 220 mg
-
Foszfor 636 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 165 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
1321
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 195.3 g
Zsír
-
Összesen 599.6 g
-
Telített zsírsav 166 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 252 g
-
Koleszterin 1306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12802.8 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 5148 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 1760 mg
-
Foszfor 5085 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 35 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1178.2 g
-
Cukor 550 mg
-
Élelmi rost 107 mg
VÍZ
-
Összesen 677.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1347 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 293 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1079 micro
-
Kolin: 989 mg
-
Retinol - A vitamin: 1317 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1076 micro
Összesen
10561
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A 4 rúd tésztához
-
2 púpozott ek kenyérliszt bl80
-
12 dkg vaj
-
12 dkg mangalica zsír
-
3 ek porcukor
-
1 csipet só
-
3 dkg élesztő
-
3 db tojássárgája
A töltelékhez
-
16 dkg mazsola
Elkészítés
A 4 rúd tésztához
- A hűtőből kivett, hideg tejföl felét kivesszük a pohárból, és félretesszük. Ami benne maradt, abba belekeverünkegy púpozott teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd alaposan elverjük benne.
- A két fajta lisztet egy tálban összekeverjük a maradék porcukorral, a csipetnyi sóval, majd alaposan elmorzsoljuk benne a vajat és a sertészsírt. Ezek után hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejföllel elkevert élesztőt, illetve azt is, amit korábban kivettünk a pohárból. Elkezdjük összegyúrni - nekem összeállt tőle a tészta -, ha esetleg valakinek nem, akkor kevés tejfölt még adjon hozzá, amíg nem kap, egy könnyen gyúrhatót, nyújthatót.
- Az így meggyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, folpack-ba csomagoljuk, és minimum 4órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, illetve az élesztőnek legyen ideje kifejteni a hatását.
- Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékeket. A darált diót a 20 dkg kristálycukorral és a 8 dkg mazsival egy tálba öntjük. Ráreszeljük az egyik citrom héját, majd leöntjük a forró vízzel, és jól átkeverjük. Folpack-fóliával letakarjuk, és félretesszük.
- A darált mákot is egy tálba öntjük, hozzámérjük a 20 dkg kristálycukrot, beledobjuk a mazsit, és belereszeljük a másik citrom héját, majd jöhet hozzá a forró víz. Folpack-fóliával ezt is letakarjuk, és félretesszük.
- Ahűtőszekrényben sziesztázó tésztagombócokategyenként vesszük elő -különben a felhasznált tészták hatalmasra kelnének -és kb. 22x27 cm-es téglalappá nyújtjuk őket. Nem kell alálisztezni, mert a tészta egyáltalán nem ragad …
- A diós/mákostölteléketmegfelezzük, az egyik felét két folpack között egy picivel kisebbre nyújtjuk, mint a tésztalap. Ráborítjuk az előzőleg kinyújtott tésztára. A két szélét 1,5 cm szélességben behajtjuk, majd jó szorosan föltekerjük. Egy „gáz tepsibe”sütőpapírt vágunk, hogy a szélei túlérjenek a tepsin, és belefektetjük az elkészült bejglit. Hideg, de száraz helyre tesszük addig, amíg a másik 3 rudat is egyenként elkészítjük -különben erőteljes kelésnek indulna az élesztőtől...
- Amikor mind a 4 rúd a tepsiben van,mindegyiket alaposan átkenjük a fölvert tojással,és tovább pihentetjük hideg helyen őket mindaddig, amíg a tojásréteg teljesen rászárad. Ezután még egyszer átkenjük a tojással a rudakat, és egészen addig hagyjuk fázni őket, ameddig a tojásréteg megrepedezik – ettől lesz szép „márványos” a tetejük.
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 perc, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és még 20-25 percig sütjük.
- A tepsiben hagyjuk a megsült rudakat másnapig, ekkor egyenként folpack-fóliába csomagaljuk őket, és hűvös helyen akár 2-3 hétig is elállnak.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 37x45x5
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 287
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 74012
- Feltöltés dátuma: 2011. május 13.
Ajánló
A húsvéti nyuszi tojásai vagy a szenteste elfogyasztott vacsora után ...
Receptjellemzők
Molnár Erika
10 recept
Gyermekkorom Karácsonyainak és Húsvétjainak elengedhetetlen süteménye volt, amit a mai napig nagyon szeretek ... Ma már a dióval töltött ízvilága áll hozzám közelebb, és ha megkívánom, az év bármely szakában megsütöm ...