r
Nosalty Logó

Bejgli 8. - omlós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Molnár Erika
Bejgli 8. - omlós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Összesen 10561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1600.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    636 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.3 g

Zsír

  • Összesen
    599.6 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    252 g
  • Koleszterin
    1306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12802.8 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    5148 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1760 mg
  • Foszfor
    5085 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1178.2 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1347 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    989 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1317 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1076 micro
Összesen 10561 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A 4 rúd tésztához

  1. A hűtőből kivett, hideg tejföl felét kivesszük a pohárból, és félretesszük. Ami benne maradt, abba belekeverünkegy púpozott teáskanál porcukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd alaposan elverjük benne.
  2. A két fajta lisztet egy tálban összekeverjük a maradék porcukorral, a csipetnyi sóval, majd alaposan elmorzsoljuk benne a vajat és a sertészsírt. Ezek után hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejföllel elkevert élesztőt, illetve azt is, amit korábban kivettünk a pohárból. Elkezdjük összegyúrni - nekem összeállt tőle a tészta -, ha esetleg valakinek nem, akkor kevés tejfölt még adjon hozzá, amíg nem kap, egy könnyen gyúrhatót, nyújthatót.
  3. Az így meggyúrt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, folpack-ba csomagoljuk, és minimum 4órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak, illetve az élesztőnek legyen ideje kifejteni a hatását.
  4. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékeket. A darált diót a 20 dkg kristálycukorral és a 8 dkg mazsival egy tálba öntjük. Ráreszeljük az egyik citrom héját, majd leöntjük a forró vízzel, és jól átkeverjük. Folpack-fóliával letakarjuk, és félretesszük.
  5. A darált mákot is egy tálba öntjük, hozzámérjük a 20 dkg kristálycukrot, beledobjuk a mazsit, és belereszeljük a másik citrom héját, majd jöhet hozzá a forró víz. Folpack-fóliával ezt is letakarjuk, és félretesszük.
  6. Ahűtőszekrényben sziesztázó tésztagombócokategyenként vesszük elő -különben a felhasznált tészták hatalmasra kelnének -és kb. 22x27 cm-es téglalappá nyújtjuk őket. Nem kell alálisztezni, mert a tészta egyáltalán nem ragad …
  7. A diós/mákostölteléketmegfelezzük, az egyik felét két folpack között egy picivel kisebbre nyújtjuk, mint a tésztalap. Ráborítjuk az előzőleg kinyújtott tésztára. A két szélét 1,5 cm szélességben behajtjuk, majd jó szorosan föltekerjük. Egy „gáz tepsibe”sütőpapírt vágunk, hogy a szélei túlérjenek a tepsin, és belefektetjük az elkészült bejglit. Hideg, de száraz helyre tesszük addig, amíg a másik 3 rudat is egyenként elkészítjük -különben erőteljes kelésnek indulna az élesztőtől...
  8. Amikor mind a 4 rúd a tepsiben van,mindegyiket alaposan átkenjük a fölvert tojással,és tovább pihentetjük hideg helyen őket mindaddig, amíg a tojásréteg teljesen rászárad. Ezután még egyszer átkenjük a tojással a rudakat, és egészen addig hagyjuk fázni őket, ameddig a tojásréteg megrepedezik – ettől lesz szép „márványos” a tetejük.
  9. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10 perc, majd 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, és még 20-25 percig sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk a megsült rudakat másnapig, ekkor egyenként folpack-fóliába csomagaljuk őket, és hűvös helyen akár 2-3 hétig is elállnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x45x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 343
  • Össznézettség: 74499
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

A húsvéti nyuszi tojásai vagy a szenteste elfogyasztott vacsora után ...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bejgli 8. - omlós
Molnár Erika 10 recept

Gyermekkorom Karácsonyainak és Húsvétjainak elengedhetetlen süteménye volt, amit a mai napig nagyon szeretek ... Ma már a dióval töltött ízvilága áll hozzám közelebb, és ha megkívánom, az év bármely szakában megsütöm ...

Hozzávalók

A 4 rúd tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...