r
Nosalty Logó

Beigli pussycat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Beigli pussycat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 15756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280.6 g

Zsír

  • Összesen
    791.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    225 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    408 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17224.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    474 mg
  • Kálcium
    7095 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    2317 mg
  • Foszfor
    6528 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1978.1 g
  • Cukor
    1028 mg
  • Élelmi rost
    143 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3588 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    983 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3375 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2524 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 15756 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy pici tejjel és cukorral megfuttatjuk.
  2. Hozzákeverjük a többi anyagot és összegyúrjuk.
  3. 6 cipót formázunk és folpackba csomagolva egyenkénta hűtőbe tesszük min. 2 órát, de lehet egy éjszakát is.
  4. A diót is és a mákot is elkeverjük 40-40 dkg cukorralés a többi hozzávalóval. A mákot 2 dl felforralt tejjel leforrázzuk, a diót pedig 2 dl vízzel forrázzuk le. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A tésztát egyenként kinyújtjuk négyszögletesre,a tepsink hosszának megfelelőhosszúra.
  6. A tölteléket 3-3 részre osztjuk, és egy-egy résztegyenletesen rákenünk a tésztára.
  7. A két végénél behajtjuk, majd a hosszabbik oldalánál kezdve felcsavarjuk.
  8. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a rudakat belehelyezzük, nem túl közel egymáshoz.
  9. Egy egész tojással megkenjük, félóráig meleg helyen tartjuk, majd újra megkenjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  10. Előmelegített sütőben 180-190fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
  11. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 412
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 87879
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ez egy kissé átreformált recept, több a margarin benne, mint a másik beiglimbe, így még tovább is puha marad. Egyébként nagyon jól tűri a fagyasztást, egyenként folpackba pakolva a mélyhűtőbe tárolhatjuk nagyon sokáig. Ha enni akarjuk, szobahőmérsékleten elég gyorsan kienged. Ezért is sütöttem meg már most, hogy ne legyen olyan sok a sütnivalóm húsvétkor.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...