Beigli pussycat konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pussycat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
7g porcukor26 kcal
-
4 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g tojás6 kcal
A töltelékhez
Összesen
1313
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
16g instant élesztő52 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
Összesen
15756
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
24.2g finomliszt88 kcal
-
9.7g margarin69 kcal
-
1.9g porcukor7 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
7.2g tej4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
A töltelékhez
Összesen
380
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1435.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 544 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.8 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 210 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
1313
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 280.6 g
Zsír
-
Összesen 791.1 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 225 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 408 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17224.5 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 474 mg
-
Kálcium 7095 mg
-
Vas 68 mg
-
Magnézium 2317 mg
-
Foszfor 6528 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 48 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1978.1 g
-
Cukor 1028 mg
-
Élelmi rost 143 mg
VÍZ
-
Összesen 570.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3588 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 167 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1478 micro
-
Kolin: 983 mg
-
Retinol - A vitamin: 3375 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2524 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1143 micro
Összesen
15756
kcal
- 8% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
380
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
40 dkg margarin
-
8 dkg porcukor
-
4 kávéskanál instant élesztő
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt egy pici tejjel és cukorral megfuttatjuk.
- Hozzákeverjük a többi anyagot és összegyúrjuk.
- 6 cipót formázunk és folpackba csomagolva egyenkénta hűtőbe tesszük min. 2 órát, de lehet egy éjszakát is.
- A diót is és a mákot is elkeverjük 40-40 dkg cukorralés a többi hozzávalóval. A mákot 2 dl felforralt tejjel leforrázzuk, a diót pedig 2 dl vízzel forrázzuk le. Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tésztát egyenként kinyújtjuk négyszögletesre,a tepsink hosszának megfelelőhosszúra.
- A tölteléket 3-3 részre osztjuk, és egy-egy résztegyenletesen rákenünk a tésztára.
- A két végénél behajtjuk, majd a hosszabbik oldalánál kezdve felcsavarjuk.
- 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a rudakat belehelyezzük, nem túl közel egymáshoz.
- Egy egész tojással megkenjük, félóráig meleg helyen tartjuk, majd újra megkenjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.
- Előmelegített sütőben 180-190fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
- A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 419
- Tegnapi nézettség: 57
- 7 napos nézettség: 183
- Össznézettség: 88150
- Feltöltés dátuma: 2013. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
pussycat
150 recept
Ez egy kissé átreformált recept, több a margarin benne, mint a másik beiglimbe, így még tovább is puha marad. Egyébként nagyon jól tűri a fagyasztást, egyenként folpackba pakolva a mélyhűtőbe tárolhatjuk nagyon sokáig. Ha enni akarjuk, szobahőmérsékleten elég gyorsan kienged. Ezért is sütöttem meg már most, hogy ne legyen olyan sok a sütnivalóm húsvétkor.