r
Nosalty Logó

Beigli Pöszmösz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Beigli Pöszmösz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 1572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 12568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1572 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.8 g

Zsír

  • Összesen
    722.6 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    333 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17071.1 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    7272 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    2261 mg
  • Foszfor
    6322 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1334.3 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    131 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    283 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1311 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 12568 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 377 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához: Megfuttatjuk az élesztőt a cukros tejben.
  2. Addig a a lisztet a zsírral összemorzsoljuk, beleütjük a 2 tojást, majd a 10 dkg cukrot is hozzáadjuk. Miután az élesztő felfutott, beleöntjük a liszthez és elkezdjük összedolgozni, közben adagoljuk hozzá a tejfölt. Addig gyúrjuk, míg szépen összeáll a tésztánk. Miután ez kész, tegyük pár órára be a hűtőbe.
  3. Míg a tészta pihen, megcsináljuk a töltelékeket. Mérjük ki a mákot. A vizet tegyük fel melegedni, amíg ez melegszik, keverjük össze a mákot a cukorral és a reszelt citrom héjával.
  4. Ha a víz forr, öntsük le a mákot, keverjük össze és hagyjuk kihűlni. A diónál ugyanez a menet.
  5. Kb 2 óra elteltével kivehetjük a tésztát a hűtőből. Szedjük 4 egyenlő részre (bevallom én a mérleg segítségét szoktam használni).
  6. Kilisztezett nyújtódeszkán kezdjük el kinyújtani a tésztát, kb ujjnyi vastagra. (A tölteléket én általában nagyon a szélére már nem szoktam kenni, de ez rátok van bízva, én úgy vagyok vele, inkább a közepén legyen jó sok töltelék.)
  7. Nálunk 2 mákos és 2 diós szokott kijönni ezekből az adagokból.
  8. Ha megvagyunk a töltéssel, szorosan tekerjük fel őket, tegyük be először melegbe, kenjük be tojással, majd fél óra múlva hidegbe és újra kenjük meg tojással.
  9. Mikor ez is kész, a harmadik kenés előtt szurkáljuk meg a tetejét és az oldalát is villával, újra megkenjük, majd előmelegített sütőben olyan 40 percig süssük. (Én tűpróbázni szoktam, abban bízom meg inkább.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5680
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

3 éve próbáltam először bejglit sütni, de olyan kemény lett, hogy egy felnőtt embert is ölhettem volna vele. Aztán Keresztanyukámtól kértem segítséget, és ebben a receptben nem csalódtam. Mint a képen is látható, több méret készült idén, de jövőre csakis a legkisebbet fogom csinálni, mert ott érvényesül a töltelék igazán. A mazsolát mindketten utáljuk, ezért sem írtam a receptbe, de természetesen lehet belerakni.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...