Bécsi meggytorta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
14 dkg margarin
-
15 dkg étcsokoládé
-
6 dkg rétesliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
30 dkg mascarpone
-
5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dl habtejszín
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
18g cukor68 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
19g dió123 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
A krémhez
-
38g mascarpone152 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
5 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g margarin1004 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
150g dió981 kcal
-
60g rétesliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
A krémhez
-
300g mascarpone1212 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
A tésztához
-
11.6g tojás15 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
7.9g étcsokoládé43 kcal
-
7.9g dió52 kcal
-
3.2g rétesliszt12 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
18.5g meggybefőtt13 kcal
A krémhez
-
15.8g mascarpone64 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
-
1.1g zselatinfix1 kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 61.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 577.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 492.5 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 1065 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4619.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 1003 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 520 mg
-
Foszfor 2061 mg
-
Nátrium 895 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 430.5 g
-
Cukor 285 mg
-
Élelmi rost 22 mg
Víz
-
Összesen 376 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2298 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 2207 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 1091 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1045 micro
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Elkészítés
A tésztához
- Tészta:
- Az egész tojást és a 3 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a margarinnal.
- Belereszeljük az étcsokit, és hozzákeverjük a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet.
- A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, a tetejét szorosan kirakjuk a lecsepegtetett meggyel.
- Előmelegített sütőben 10 percig sütjük 200 fokon, majd mérsékeljük a lángot, és tűpróbáig sütjük.
- Ha kihűlt, 2 lapba vágjuk.
- Krém:
- A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A hideg tejszínt rövid ideig verjük.
- Ekkor hozzászórjuk a zselatinfixet, és kemény habbá verjük vele a tejszínt.
- Végül óvatos mozdulatokkal apránként beleforgatjuk az ízesített mascarponét.
- Összeállítás
- Az alsó lapot megkenjük a krém felével, a többi krémet pedig elkenjük a torta tetején és oldalán.
- Meggy szemekkel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
Ennek a tortának a tésztája az egyik kedvencem, mert bármilyen krém nélkül is nagyon finom, és többféleképpen variálható. Süthető különleges meggyes lepényként, muffinformában, tortaformában, tálalható meggylekvárral megkenve, vagy tejszínhabbal, vaníliafagyival körítve, esetleg olvasztott csokival megcsorgatva. A receptverseny felhívását olvasva azonnal tudtam, hogy ezt a tésztát fogom felhasználni, amihez egy olyan krémet szerettem volna készíteni, ami viszonylag semleges ízű, nem nyomja el a tészta gazdag ízvilágát. A családban nagy sikert aratott ebben a formában is! (Könnyebben átsül a tészta, ha külön sütjük meg a két kerek lapot.)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!