r
Nosalty Logó

Bécsi csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Bécsi csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Összesen 2886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Összesen 128 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 961 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.2 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4742.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2347 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1473.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1287 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1103 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1992 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3370 micro
Összesen 2886 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Elkészítés

darált húsos alap

  1. A zöldbabot mosás és pucolás után kb. 3 cm darabokra tördeljük. Enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük hűlni.
  2. A darált húst összedolgozzuk a sóval, borssal, pirospaprikával, tojássárgájával és a finomra aprított hagymával.
  3. A húspéphez vegyítjük a hideg főtt zöldbabot. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, és a darált húsos alapot elterítjük benne. Hűtőbe tesszük.

csirkéhez

  1. Egy serpenyőben (célszerű egy teflon serpenyőt használni) felforrósítjuk a vajat. A fél csirkemelleket jó alaposan bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, és a forró vajban megsütjük.
  2. Ezután kivesszük a hűtőből a tepsit, és a darált húsos alapra fektetjük a csirkemelleket, majd ráöntjük a hús sütő zsiradékot is.

tetejére

  1. A vajat felforrósítjuk, és fehéredésig pirítjuk benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, és csomómentesen elkeverjük. Ezután öntjük hozzá a bort. Kevergetve besűrítjük (besamelt készítünk, de most egy kis bor is kerül bele). Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
  2. A tepsiben lévő csirkemelleket beborítjuk reszelt almával. Az almára egyenletesen elosztjuk a boros besamel mártást. Végül vastagon meghintjük reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőben közepes lángon (gázsütő 3. fokozat) kb. 35-40 percig sütjük.
  4. Az idő leteltével kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk benne kihűlni a húsokat.
  5. Tányérokra szedjük bőséges, szaftos alappal a csirkemelleket, és tetszőleges körettel, friss salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x50
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7566
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.

Ajánló

A gyakorlat azt mutatta, hogy ez a darált húsos-babos alap 4 csirkemellhez is elég. Vékonyabb, szeletelt csirkemellfilével is készíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bécsi csirke
Lizinka_ 604 recept

Nagyon bőséges, izgalmas ízhatású, laktató étel édesanyám receptgyűjteményéből. Én is csak akkor készítem, amikor valamilyen ünnep van, vagy vendégeink vannak.

Hozzávalók

darált húsos alap

csirkéhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...