Bécsi csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
darált húsos alap
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
167g zöldbab45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
0 kcal
-
7g vaj48 kcal
csirkéhez
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
0 kcal
-
17g vaj120 kcal
tetejére
-
13g vaj96 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
67g tej37 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
133g alma62 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
961
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
darált húsos alap
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
500g zöldbab136 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0 kcal
-
20g vaj143 kcal
csirkéhez
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0 kcal
-
50g vaj359 kcal
tetejére
-
40g vaj287 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
400g alma187 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
2886
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
darált húsos alap
-
13.2g darált sertéshús24 kcal
-
2.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
21.9g zöldbab6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
csirkéhez
-
21.9g csirkemellfilé26 kcal
-
0 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
tetejére
-
1.8g vaj13 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
4.4g fehérbor4 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
17.5g alma8 kcal
-
2.2g trappista sajt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
128
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.4 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1580.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 293 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 491.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 429 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 355 mg
-
Retinol - A vitamin: 368 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 664 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1123 micro
Összesen
961
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.2 g
Zsír
-
Összesen 164.9 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1286 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4742.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 367 mg
-
Foszfor 2347 mg
-
Nátrium 880 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.6 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1473.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1287 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 209 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1066 mg
-
Retinol - A vitamin: 1103 micro
-
α-karotin 319 micro
-
β-karotin 1992 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3370 micro
Összesen
2886
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
darált húsos alap
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 db tojássárgája
-
50 dkg zöldbab
-
só ízlés szerint
-
1 kk fekete bors
-
1.5 teáskanál fűszerpaprika
csirkéhez
-
2 teáskanál csirke fűszersó
-
5 dkg vaj
tetejére
-
4 dkg vaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
2 dl tej
-
1 dl fehérbor
-
1 db tojássárgája
-
5 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
2 csipet fekete bors
Elkészítés
darált húsos alap
- A zöldbabot mosás és pucolás után kb. 3 cm darabokra tördeljük. Enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és félretesszük hűlni.
- A darált húst összedolgozzuk a sóval, borssal, pirospaprikával, tojássárgájával és a finomra aprított hagymával.
- A húspéphez vegyítjük a hideg főtt zöldbabot. Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat kivajazunk, és a darált húsos alapot elterítjük benne. Hűtőbe tesszük.
csirkéhez
- Egy serpenyőben (célszerű egy teflon serpenyőt használni) felforrósítjuk a vajat. A fél csirkemelleket jó alaposan bedörzsöljük a szárnyas fűszerkeverékkel, és a forró vajban megsütjük.
- Ezután kivesszük a hűtőből a tepsit, és a darált húsos alapra fektetjük a csirkemelleket, majd ráöntjük a hús sütő zsiradékot is.
tetejére
- A vajat felforrósítjuk, és fehéredésig pirítjuk benne a lisztet. Ezután felöntjük tejjel. Sózzuk, borsozzuk, és csomómentesen elkeverjük. Ezután öntjük hozzá a bort. Kevergetve besűrítjük (besamelt készítünk, de most egy kis bor is kerül bele). Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját is.
- A tepsiben lévő csirkemelleket beborítjuk reszelt almával. Az almára egyenletesen elosztjuk a boros besamel mártást. Végül vastagon meghintjük reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben közepes lángon (gázsütő 3. fokozat) kb. 35-40 percig sütjük.
- Az idő leteltével kivesszük a tepsit a sütőből, és hagyjuk benne kihűlni a húsokat.
- Tányérokra szedjük bőséges, szaftos alappal a csirkemelleket, és tetszőleges körettel, friss salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x50
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 7566
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.
Ajánló
A gyakorlat azt mutatta, hogy ez a darált húsos-babos alap 4 csirkemellhez is elég. Vékonyabb, szeletelt csirkemellfilével is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Nagyon bőséges, izgalmas ízhatású, laktató étel édesanyám receptgyűjteményéből. Én is csak akkor készítem, amikor valamilyen ünnep van, vagy vendégeink vannak.