Báránypite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lurpak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
31g vaj224 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
A raguhoz
-
11g vaj75 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
125g bárányhús334 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g víz0 kcal
Az összeállítás
Összesen
1188
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A raguhoz
-
42g vaj301 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g bárányhús1335 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g víz0 kcal
Az összeállítás
Összesen
4747
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
2.5g habtejszín7 kcal
A raguhoz
-
2.1g vaj15 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
24.7g bárányhús66 kcal
-
7.9g sárgarépa3 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
12.4g gomba3 kcal
-
12.4g habtejszín36 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.4g víz0 kcal
Az összeállítás
Összesen
235
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.3 g
Zsír
-
Összesen 89.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 317 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1623.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 512 mg
-
Nátrium 692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 304.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 885 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 530 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3637 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 790 micro
Összesen
1188
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.3 g
Zsír
-
Összesen 357.3 g
-
Telített zsírsav 199 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6495 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 1109 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 2048 mg
-
Nátrium 2767 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.7 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1216.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3539 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 779 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 324 mg
-
Retinol - A vitamin: 2121 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14550 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3159 micro
Összesen
4747
kcal
- 8% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 245 micro
-
β-karotin 719 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
235
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
0.5 teáskanál sütőpor
-
1 db tojás
A raguhoz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
500 g bárányhús
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 gerezd fokhagyma
-
250 g gomba
-
250 ml habtejszín
-
5 dkg parmezán sajt
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Az összeállítás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
- Hozzáadjuk a tojást és egy kevés tejszínt, majd összeállítjuk a tésztát.
- Fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet.
A raguhoz
- A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 1,5 dl vízzel, majd alacsony lángon főzni kezdjük.
- 15-20 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a fokhagymát. Elkeverjük benne, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tovább főzzük.
- Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a petrezselymet. Átpirítjuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, majd belereszeljük a sajtot.
Az összeállítás
- A ragut piteformába öntjük.
- A pihentetett tésztát lisztezett felületen a piteforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk.
- Ráterítjük a ragura a tésztát, és a felesleget levágjuk, a szélét lenyomkodjuk.
- Villával megszurkáljuk a tésztát, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a tészta szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3190
- Feltöltés dátuma: 2016. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lurpak
23 recept
Pitetészta alá rejtett tejszínes bárányragu - köret és főétel is egyben. www.lurpak.com/hu-hu/