r
Nosalty Logó

Báránypite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lurpak
Báránypite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Összesen 235 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1623.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3637 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    357.3 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6495 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2121 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14550 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3159 micro
Összesen 4747 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    245 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a sütőport és a sót egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és elmorzsoljuk benne.
  2. Hozzáadjuk a tojást és egy kevés tejszínt, majd összeállítjuk a tésztát.
  3. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük 20 percet.

A raguhoz

  1. A vajat egy nagy serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott bárányhúst, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Ezután sózzuk-borsozzuk, és felöntjük 1,5 dl vízzel, majd alacsony lángon főzni kezdjük.
  3. 15-20 perc után hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a fokhagymát. Elkeverjük benne, ha szükséges, pótoljuk a vizet, és tovább főzzük.
  4. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a petrezselymet. Átpirítjuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Összeforraljuk, majd belereszeljük a sajtot.

Az összeállítás

  1. A ragut piteformába öntjük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen a piteforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk.
  3. Ráterítjük a ragura a tésztát, és a felesleget levágjuk, a szélét lenyomkodjuk.
  4. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre, amíg a tészta szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3177
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pitetészta alá rejtett tejszínes bárányragu - köret és főétel is egyben. www.lurpak.com/hu-hu/

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

Az összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...