r
Nosalty Logó

Báránycomb parajos túróval töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Báránycomb parajos túróval töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Összesen 1449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Összesen 2897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.8 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    672.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    7722 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9298 micro
Összesen 1449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.7 g
  • Cink
    276 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    217 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    424 micro
  • β-karotin
    15443 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    18596 micro
Összesen 2897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát és a rozmaringot is, beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot,és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap a serpenyőbe tesszük a vajat, rádobjuk a parajleveleket(használhatunk fagyasztottat is),megfonnyasztjukhárom gerezd összeaprított fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Miután a paraj megpárolódott, félretesszük hűlni.
  4. Közben a túrót villával összetörjük. Miután a paraj kissé meghűlt, hozzáforgatjuk a túróhoz, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük.
  5. A combot kivesszük a pácból, letöröljük rólaaz olajat,és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a parajos túrót. Feltekerjük,és hústűvel jól összetűzzük a végeit, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  6. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajatpici olajjal,és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
  7. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük. Természetesen, ha nincs Pataki tálunk, akkor egy tepsiben alufóliával letakarva párolva sütjük, majd a sülési idő vége felé levesszük a fóliát,és hagyjuk, hogy megpiruljon.
  8. Tálalhatjuk rizskörettel, burgonyával. Én friss salátát választottam hozzá.
  9. A salátát megmossuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlővel megszárítgatjuk, és nagyjából egyforma méretűre tépkedjük.
  10. A paradicsomokatgerezdekre vágjuk, a paprikát, retket és az újhagymát felszeleteljük. Az egészet egy nagyobb tálba tesszük.
  11. Egy kisebb edénybenvagy egyszerűen egy kis befőttes üvegbenelkészítjük a salátához az öntetet. Az extra szűz olívaolajhoz keverjük a mustárt és a citromlevet, megsózzuk, hozzáadunk egy csipetnyi őrölt köményt és fehérborsot, az egészet egyneművé keverjük, majd meglocsoljuk vele a salátát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1700
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár ezt a fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra burgonyával vagy rizskörettel, de friss salátával is kitűnő.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...