r
Nosalty Logó

Báránycomb parajos túróval töltve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Báránycomb parajos túróval töltve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

1449
Kalória
49.9g
Fehérje
27.5g
Szénhidrátok
129.1g
Zsír
672.9g
Víz
230g
Koleszterin
9.3g
Rost
12.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Összesen 1449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Összesen 2897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

​A salátához

Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1578.8 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    109 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    672.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    212 micro
  • β-karotin
    7722 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9298 micro
Összesen 1449 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3157.7 g
  • Cink
    276 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    217 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    424 micro
  • β-karotin
    15443 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    18596 micro
Összesen 2897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    911 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát és a rozmaringot is, beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot,és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
  3. Másnap a serpenyőbe tesszük a vajat, rádobjuk a parajleveleket(használhatunk fagyasztottat is),megfonnyasztjukhárom gerezd összeaprított fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Miután a paraj megpárolódott, félretesszük hűlni.
  4. Közben a túrót villával összetörjük. Miután a paraj kissé meghűlt, hozzáforgatjuk a túróhoz, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük.
  5. A combot kivesszük a pácból, letöröljük rólaaz olajat,és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a parajos túrót. Feltekerjük,és hústűvel jól összetűzzük a végeit, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
  6. Serpenyőben hevítünk egy kevés vajatpici olajjal,és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
  7. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük. Természetesen, ha nincs Pataki tálunk, akkor egy tepsiben alufóliával letakarva párolva sütjük, majd a sülési idő vége felé levesszük a fóliát,és hagyjuk, hogy megpiruljon.
  8. Tálalhatjuk rizskörettel, burgonyával. Én friss salátát választottam hozzá.
  9. A salátát megmossuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlővel megszárítgatjuk, és nagyjából egyforma méretűre tépkedjük.
  10. A paradicsomokatgerezdekre vágjuk, a paprikát, retket és az újhagymát felszeleteljük. Az egészet egy nagyobb tálba tesszük.
  11. Egy kisebb edénybenvagy egyszerűen egy kis befőttes üvegbenelkészítjük a salátához az öntetet. Az extra szűz olívaolajhoz keverjük a mustárt és a citromlevet, megsózzuk, hozzáadunk egy csipetnyi őrölt köményt és fehérborsot, az egészet egyneművé keverjük, majd meglocsoljuk vele a salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Akár ezt a fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra burgonyával vagy rizskörettel, de friss salátával is kitűnő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!