Báránycomb parajos túróval töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
200g bárányhús534 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
43g szőlőmagolaj376 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
35 kcal
A töltelékhez
-
75g spenót12 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
A salátához
-
165g fejessaláta16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
60g kápia paprika13 kcal
-
138g újhagyma26 kcal
-
30g retek4 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
1449
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
400g bárányhús1068 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
85g szőlőmagolaj751 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
71 kcal
A töltelékhez
-
150g spenót25 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
A salátához
-
330g fejessaláta32 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
60g retek9 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
2897
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
19.6g bárányhús52 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
4.2g szőlőmagolaj37 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g vaj18 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
A töltelékhez
-
7.3g spenót1 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.9g tehéntúró7 kcal
A salátához
-
16.2g fejessaláta2 kcal
-
19.6g paradicsom4 kcal
-
5.9g kápia paprika1 kcal
-
13.5g újhagyma3 kcal
-
2.9g retek0 kcal
-
0.2g olívaolaj2 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
Összesen
143
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 129.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1578.8 g
-
Cink 138 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 109 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 605 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 672.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 937 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 580 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 61 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 212 micro
-
β-karotin 7722 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 9298 micro
Összesen
1449
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.8 g
Zsír
-
Összesen 258.2 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 73 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3157.7 g
-
Cink 276 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 572 mg
-
Vas 217 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 1210 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1345.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1875 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 696 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 537 micro
-
α-karotin 424 micro
-
β-karotin 15443 micro
-
β-crypt 483 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 18596 micro
Összesen
2897
kcal
- 6% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 504 micro
-
Lut-zea 911 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
1 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
A salátához
-
1 közepes fej fejessaláta
-
4 db paradicsom
-
1 közepes db kápia paprika
-
3 közepes db újhagyma
-
3 db retek
-
0.5 ek olívaolaj
-
1 kk mustár
-
1 kk citromlé
-
1 csipet őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk.
- A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát és a rozmaringot is, beleaprítjuk, és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot,és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
- Másnap a serpenyőbe tesszük a vajat, rádobjuk a parajleveleket(használhatunk fagyasztottat is),megfonnyasztjukhárom gerezd összeaprított fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Miután a paraj megpárolódott, félretesszük hűlni.
- Közben a túrót villával összetörjük. Miután a paraj kissé meghűlt, hozzáforgatjuk a túróhoz, megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük.
- A combot kivesszük a pácból, letöröljük rólaaz olajat,és kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a parajos túrót. Feltekerjük,és hústűvel jól összetűzzük a végeit, hogy ne tudjon kifolyni belőle a töltelék.
- Serpenyőben hevítünk egy kevés vajatpici olajjal,és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne.
- Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük. Természetesen, ha nincs Pataki tálunk, akkor egy tepsiben alufóliával letakarva párolva sütjük, majd a sülési idő vége felé levesszük a fóliát,és hagyjuk, hogy megpiruljon.
- Tálalhatjuk rizskörettel, burgonyával. Én friss salátát választottam hozzá.
- A salátát megmossuk, majd lecsepegtetjük, papírtörlővel megszárítgatjuk, és nagyjából egyforma méretűre tépkedjük.
- A paradicsomokatgerezdekre vágjuk, a paprikát, retket és az újhagymát felszeleteljük. Az egészet egy nagyobb tálba tesszük.
- Egy kisebb edénybenvagy egyszerűen egy kis befőttes üvegbenelkészítjük a salátához az öntetet. Az extra szűz olívaolajhoz keverjük a mustárt és a citromlevet, megsózzuk, hozzáadunk egy csipetnyi őrölt köményt és fehérborsot, az egészet egyneművé keverjük, majd meglocsoljuk vele a salátát.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1701
- Feltöltés dátuma: 2013. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Akár ezt a fogást is elkészíthetjük az ünnepi asztalra burgonyával vagy rizskörettel, de friss salátával is kitűnő.