Báránybőrbe bújt répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gastrotherapy (Miskey Melinda)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g sárgarépa16 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
15g dió98 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g só0 kcal
-
17g napraforgó olaj150 kcal
Krém
Díszítés
-
45g cukorfondant156 kcal
-
15g pillecukor48 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
7 kcal
Összesen
952
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
450g finomliszt1638 kcal
-
450g sárgarépa164 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
150g dió981 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g só0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Krém
-
120g margarin860 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Díszítés
-
450g cukorfondant1557 kcal
-
150g pillecukor477 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
9507
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
16.1g finomliszt59 kcal
-
16.1g sárgarépa6 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
5.4g dió35 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
Krém
-
4.3g margarin31 kcal
-
9g krémsajt22 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Díszítés
-
16.1g cukorfondant56 kcal
-
5.4g pillecukor17 kcal
-
0.7g étcsokoládé4 kcal
-
0.7g színes cukorka3 kcal
Összesen
342
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 940.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 455 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 1393 micro
-
β-karotin 3394 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
952
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 140.8 g
Zsír
-
Összesen 452.5 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 168 g
-
Koleszterin 722 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9408.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 1363 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 448 mg
-
Foszfor 2778 mg
-
Nátrium 4553 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1242.4 g
-
Cukor 809 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 605.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4639 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 87 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 181 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 434 micro
-
Kolin: 725 mg
-
Retinol - A vitamin: 1231 micro
-
α-karotin 13927 micro
-
β-karotin 33937 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2100 micro
Összesen
9507
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 337.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 500 micro
-
β-karotin 1218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
45 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
4 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál só
-
2 dl napraforgó olaj
Krém
-
12 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
Díszítés
-
450 g cukorfondant
Elkészítés
Tészta
- A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen.
- A reszelt répának a mosogató fölött jól kinyomkodjuk a levét.
- Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, jól elkeverjük.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához
- Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (23 cm) tortaformába öntjük, és 170 °C fokon 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.
Krém
- A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.
- A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbekenjük a maradék krémmel.
Díszítés
- A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat (rásimítjuk, a felesleget levágjuk, biztos, hogy maradni fog).
- A pillecukrokat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (Elrendezés mintát lásd a fenti fotón.)
- Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk, és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka tortánk :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1243
- Feltöltés dátuma: 2018. március 20.
Ajánló
Még finomabb, ha egy napot hűtőbe teszed, és másnap fogyasztod, jól összeérnek az ízek :) Extra bevállalósaknak és különcöknek javaslom a fekete bárány elkészítését :D
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gastrotherapy (Miskey Melinda)
6 recept
Annyira cuki, hogy beeeelehalok! Hamarosan itt a húsvét, egy remek répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusszal pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt, mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! :)