r
Nosalty Logó

Báránybőrbe bújt répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gastrotherapy (Miskey Melinda)
Báránybőrbe bújt répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 9507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 342 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1393 micro
  • β-karotin
    3394 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 952 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    452.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9408.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    1363 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2778 mg
  • Nátrium
    4553 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.4 g
  • Cukor
    809 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    605.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4639 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    87 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    181 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    725 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    13927 micro
  • β-karotin
    33937 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 9507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    500 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a cukrot egy nagy tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és annyi olajat, hogy könnyen összedolgozható legyen.
  3. A reszelt répának a mosogató fölött jól kinyomkodjuk a levét.
  4. Majd a kinyomkodott reszelt répát és a darált diót is a tálba öntjük, jól elkeverjük.
  5. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához
  6. Az így kapott masszánkat kivajazott, lisztezett, kerek (23 cm) tortaformába öntjük, és 170 °C fokon 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó a tészta, ha már nem ragad rá a tűre. A sütőből kivéve félretesszük, és a formában hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A krémhez összekeverjük a margarint, a krémsajtot és a vaníliás cukrot.
  2. A kihűlt tésztánkat óvatosan félbevágjuk, és megtöltjük a krém kb. felével. Majd a lapok összeillesztése után kívül is vékonyan körbekenjük a maradék krémmel.

Díszítés

  1. A fondantot porcukorral megszórt folpack fólián tetszés szerinti vastagságúra nyújtjuk, és óvatosan beborítjuk vele a tortánkat (rásimítjuk, a felesleget levágjuk, biztos, hogy maradni fog).
  2. A pillecukrokat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és nagyon kevés vízzel ráillesztjük a fondantra. (Elrendezés mintát lásd a fenti fotón.)
  3. Az olvasztott csokiból egy fogpiszkáló segítségével mosolygós szájat és szemeket rajzolunk, és a rózsaszín cukornózi beillesztésével kész is a szupercuki és nagyon finom bárányka tortánk :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1243
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Ajánló

Még finomabb, ha egy napot hűtőbe teszed, és másnap fogyasztod, jól összeérnek az ízek :) Extra bevállalósaknak és különcöknek javaslom a fekete bárány elkészítését :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Gastrotherapy (Miskey Melinda) 6 recept

Annyira cuki, hogy beeeelehalok! Hamarosan itt a húsvét, egy remek répatorta receptet hoztam nektek, ami szerintem önmagában is tökéletes választás az ünnepi asztalra. Egy kis plusszal pedig szájtátva fogják csodálni majd a kicsik is, nagyok is. Én már teszteltem, nálunk telitalálat volt, mosolyra fakaszt a látványa és az íze is! :)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...