Bárány osso bucco
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1186
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3560
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50.9g bárányhús136 kcal
-
4.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.1g sárgarépa3 kcal
-
4.1g halványító zeller1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
15.3g vörösbor13 kcal
-
10.2g alaplé1 kcal
-
0.7g rozmaring1 kcal
-
1.5g sűrített paradicsom1 kcal
Összesen
182
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.7 g
Zsír
-
Összesen 83.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1398.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 391.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1653 micro
-
β-karotin 4088 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2877 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
1186
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 179.2 g
Zsír
-
Összesen 249.9 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4196.3 g
-
Cink 35 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 1860 mg
-
Nátrium 1415 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1175.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1248 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4960 micro
-
β-karotin 12265 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8631 micro
-
Lut-zea 598 micro
Összesen
3560
kcal
- 11% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 252 micro
-
β-karotin 624 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 439 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dkg finomliszt
-
4 ek olívaolaj
-
2 dl alaplé
-
2 szál rozmaring
-
3 dkg sűrített paradicsom
Elkészítés
- A húst sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, és kevés felforrósított olajon mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
- Két kanál olajon megpirítjuk a hagymát. A szárzellert, sárgarépát és fokhagymát is apró kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk, azzal további 2-3 percig pároljuk.
- Az elősütött hússzeleteket a zöldségek közé dugjuk, felöntjük a rozéval, és addig forraljuk, míg elszáll az alkoholtartalma, majd az alaplevet is hozzáöntjük, a rozmaringot hozzáadjuk, és 150 fokos sütőben lefedve fél órát pároljuk.
- Fél óra elteltével levesszük a fedőt, a raguhoz keverünk 2 ek paradicsomsűrítményt, és további 10-15 percig pároljuk, míg a ragu besűrűsödik.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 5150
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Születésnapi meglepetés (magamnak).