Barackrózsa-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
séfike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
17g tojás21 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
2g zselatin7 kcal
-
12g víz0 kcal
-
90g mascarpone364 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
12g habtejszín35 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
Összesen
752
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
40g víz0 kcal
-
0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
20g zselatin67 kcal
-
120g víz0 kcal
-
900g mascarpone3636 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
120g habtejszín350 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
900g őszibarack konzerv648 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
120g víz0 kcal
-
135g cukor522 kcal
-
160g víz0 kcal
-
240g prosecco - habzóbor192 kcal
Összesen
7513
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
4.8g tojás6 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krém
-
0.6g zselatin2 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
26.3g mascarpone106 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
3.5g habtejszín10 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
26.3g őszibarack konzerv19 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
4.7g víz0 kcal
-
6 kcal
Összesen
219
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.2 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 157.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 78 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
752
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 129.6 g
Zsír
-
Összesen 422.3 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1273.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 550 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 771.8 g
-
Cukor 670 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1571.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 846 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 147 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3069 micro
-
β-crypt 778 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1041 micro
Összesen
7513
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
150 g cukor
-
5 ek víz
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
5 evőkanál finomliszt
-
3 csepp citromlé
Krém
-
120 ml víz
-
250 g cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
1 teáskanál citromlé
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- A három tojássárgáját kikavarjuk a 150 g cukorral és 2 kanál vízzel. Mikor habos már, hozzáadjuk a kevés szódaport, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk.
- A három tojásfehérjét félig felverjük, belekavarunk 1 evőkanál cukrot, tovább verjük, majd lassan még hozzáadunk 3 kanál vizet.
- Fogjuk a tojássárgás masszánkat, és fokozatosan hozzáadjuk a habot és az 5 kanál lisztet.
- Homogén, folyékony masszát kapunk, amit egy kizsírozott-lisztezett, sütőpapírral körbevett, 20 cm átmérőjű tortaformába öntünk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni! Az oldalát ne vegyük le! Ha a teteje felpúposodott, a felesleget levágjuk, hogy sima felületünk legyen.
Krém
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
- Kiveszünk a kompótból 2 fél barackot, kissé feldaraboljuk, és péppé turmixoljuk.
- Egy kis tálban összekeverünk 120 ml hideg vizet és két csomag zselatinport. 5 percig állni hagyjuk, hogy a víz kissé felszívódjon. 20-30 másodpercet mikrózzuk, amíg a zselatin teljesen felolvad. Ha szükséges, még többet.
- Egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét, a 250 g cukrot, a vaníliakivonatot és a citromlét, és tovább verjük habverővel addig, amíg jól összevegyül.
- A tejszínt és a zselatint is hozzáadjuk, és összemixeljük, kb. 2-3 percet verjük még, amíg jól elegyengetődik és krémes lesz az egész.
- Ha a piskótánk elkészült és kihűlt már, a mascarponés massza felét a piskótára öntjük, és elegyengetjük. Ezért fontos, hogy a formában legyen. 10 percre a fagyasztóba tesszük tortaformástul együtt.
- Közben az előzőleg elkészített barackpürét most a megmaradt mascarponés krémhez kavarjuk, amíg teljesen el nem vegyül, és enyhe narancssárgás árnyalatot kölcsönöz a krémünknek. Ha látványosabb színt akarunk, adhatunk hozzá 2 csepp narancssárga ételfestéket, de ez nem kötelező, én se tettem. Az így elkészült krémet a fagyasztóból elővett torta előző rétegére öntjük (még mindig a formában). Elegyengetjük, és ismét visszahelyezzük a fagyasztóba 10 percre.
Díszítés
- Egy kis tálba összevegyítjük a megmaradt 120 ml hideg vizet a megmaradt 2 csomag zselatinnal. Ezt is állni hagyjuk 5 percet, majd 20-30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg a zselatin elolvad.
- Összevegyítjük a zselatinos keveréket, a forró vizet és a maradék 135 g cukrot, és keverjük, amíg a cukor felolvad. Lassan beleöntjük a proseccot. Hagyjuk állni 5 percet, hogy kicsit hűljön. Ha hab keletkezik rajta, azt eltávolítjuk.
- Kivesszük a tortát a fagyasztóból, és nekilátunk a díszítéshez.
- A fél barackokat lefele fordítva oldala irányból szép, egyenletes, vékony szeletekre felvágjuk. Majd a torta tetején, kintről befele haladva, körkörösen úgy rendezzük el, hogy rózsa formát kapjunk. Jó sűrűn rakjuk a szeleteket, úgy szebb lesz.
- Kanalazzuk a zselatinunk felét a barackok tetejére, majd óvatosan tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Ezután vegyük ki, és öntsük rá a maradék zselatint is, egész fel a forma pereméig.
- Tegyük a hűtőbe a tortánkat legalább 6 órára vagy éjszakára, és másnap fogyasszuk. A forma oldalának eltávolítása után szépen elő fognak tűnni a különböző rétegek.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1391
- Feltöltés dátuma: 2020. április 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
séfike
6 recept
Születésnapra készítettem először, és olyan jól sikerült, hogy azóta többször is megismételtem, nagy kedvenc lett! Nemcsak finom, de igazán szép, mutatós is. Hűs, lágy desszert, ami egy meleg nyári napon is megállja a helyét. Kissé időigényes recept, egy délutánt teljesen rá kell szánni, valamint a felszolgálás előtti napon érdemes elkészíteni, mivel egy éjszakát a hűtőben kell töltenie. Remélem másoknak is annyi örömet és sikert fog okozni ez a recept, mint nekem! Jó étvágyat kívánok! :)