r
Nosalty Logó

Barackrózsa-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
séfike
Barackrózsa-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 7513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 752 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    129.6 g

Zsír

  • Összesen
    422.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1273.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.8 g
  • Cukor
    670 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3069 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1041 micro
Összesen 7513 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A három tojássárgáját kikavarjuk a 150 g cukorral és 2 kanál vízzel. Mikor habos már, hozzáadjuk a kevés szódaport, amit egy pár csepp citromlével felfuttatunk.
  2. A három tojásfehérjét félig felverjük, belekavarunk 1 evőkanál cukrot, tovább verjük, majd lassan még hozzáadunk 3 kanál vizet.
  3. Fogjuk a tojássárgás masszánkat, és fokozatosan hozzáadjuk a habot és az 5 kanál lisztet.
  4. Homogén, folyékony masszát kapunk, amit egy kizsírozott-lisztezett, sütőpapírral körbevett, 20 cm átmérőjű tortaformába öntünk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  5. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni! Az oldalát ne vegyük le! Ha a teteje felpúposodott, a felesleget levágjuk, hogy sima felületünk legyen.

Krém

  1. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
  2. Kiveszünk a kompótból 2 fél barackot, kissé feldaraboljuk, és péppé turmixoljuk.
  3. Egy kis tálban összekeverünk 120 ml hideg vizet és két csomag zselatinport. 5 percig állni hagyjuk, hogy a víz kissé felszívódjon. 20-30 másodpercet mikrózzuk, amíg a zselatin teljesen felolvad. Ha szükséges, még többet.
  4. Egy nagy tálban összekeverjük a mascarponét, a 250 g cukrot, a vaníliakivonatot és a citromlét, és tovább verjük habverővel addig, amíg jól összevegyül.
  5. A tejszínt és a zselatint is hozzáadjuk, és összemixeljük, kb. 2-3 percet verjük még, amíg jól elegyengetődik és krémes lesz az egész.
  6. Ha a piskótánk elkészült és kihűlt már, a mascarponés massza felét a piskótára öntjük, és elegyengetjük. Ezért fontos, hogy a formában legyen. 10 percre a fagyasztóba tesszük tortaformástul együtt.
  7. Közben az előzőleg elkészített barackpürét most a megmaradt mascarponés krémhez kavarjuk, amíg teljesen el nem vegyül, és enyhe narancssárgás árnyalatot kölcsönöz a krémünknek. Ha látványosabb színt akarunk, adhatunk hozzá 2 csepp narancssárga ételfestéket, de ez nem kötelező, én se tettem. Az így elkészült krémet a fagyasztóból elővett torta előző rétegére öntjük (még mindig a formában). Elegyengetjük, és ismét visszahelyezzük a fagyasztóba 10 percre.

Díszítés

  1. Egy kis tálba összevegyítjük a megmaradt 120 ml hideg vizet a megmaradt 2 csomag zselatinnal. Ezt is állni hagyjuk 5 percet, majd 20-30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg a zselatin elolvad.
  2. Összevegyítjük a zselatinos keveréket, a forró vizet és a maradék 135 g cukrot, és keverjük, amíg a cukor felolvad. Lassan beleöntjük a proseccot. Hagyjuk állni 5 percet, hogy kicsit hűljön. Ha hab keletkezik rajta, azt eltávolítjuk.
  3. Kivesszük a tortát a fagyasztóból, és nekilátunk a díszítéshez.
  4. A fél barackokat lefele fordítva oldala irányból szép, egyenletes, vékony szeletekre felvágjuk. Majd a torta tetején, kintről befele haladva, körkörösen úgy rendezzük el, hogy rózsa formát kapjunk. Jó sűrűn rakjuk a szeleteket, úgy szebb lesz.
  5. Kanalazzuk a zselatinunk felét a barackok tetejére, majd óvatosan tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre. Ezután vegyük ki, és öntsük rá a maradék zselatint is, egész fel a forma pereméig.
  6. Tegyük a hűtőbe a tortánkat legalább 6 órára vagy éjszakára, és másnap fogyasszuk. A forma oldalának eltávolítása után szépen elő fognak tűnni a különböző rétegek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1391
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackrózsa-torta
séfike 6 recept

Születésnapra készítettem először, és olyan jól sikerült, hogy azóta többször is megismételtem, nagy kedvenc lett! Nemcsak finom, de igazán szép, mutatós is. Hűs, lágy desszert, ami egy meleg nyári napon is megállja a helyét. Kissé időigényes recept, egy délutánt teljesen rá kell szánni, valamint a felszolgálás előtti napon érdemes elkészíteni, mivel egy éjszakát a hűtőben kell töltenie. Remélem másoknak is annyi örömet és sikert fog okozni ez a recept, mint nekem! Jó étvágyat kívánok! :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...